IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NDNV: Dragan Bursać ponovo dobio prijetnje smrću- jezive poruke uputio mu i novinar iz Srbije…

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je da je autor na njihovom portalu Autonomija Dragan Bursać ponovo dobio prijetnje smrću, a između ostalih prijetnje fizičkim nasiljem uputio mu je i novinar Mihailo Medenica.

“Prijetnje su mu upućene preko društvenih mreža, a jedna od njih, koju je uputio korisnik „NN lice“ počinje sa: „Treba te ubiti…“ i nastavlja se najgorim uvredama na račun kolege Bursaća i njegove porodice. A Medenica je Bursaću, između ostalog, poručio sljedeće: „…polomiću ti i ruke i noge, a srešćemo se kad – tad…“”, navodi NDNV.

Uz podsjećanje da je Bursać neprestano na meti prijetnji nacionalšovinista i ekstremnih desničara iz regiona, koji mu ne praštaju njegovo hrabro pisanje o odgovornosti za ratne zločine u jugoslovenskim ratovima iz devedesetih godina 20. vijeka, NDNV ukazuje da novinari prijete novinarima da će ih pretući, to čak ni u Srbiji nije čest slučaj.

Čitaj još:   VIKEND SA MALO SUNCA, A ONDA PREOKRET: Vrijeme u narednih nekoliko dana... (foto)

“Ukoliko Medenica pripada nekom od novinarskih udruženja u Srbiji, regionu ili u nekom internacionalnom novinarskom udruženju, zahtijevamo da odmah bude isključen iz njega i da o tome javnost bude obaviještena. Što se NDNV tiče, Medenica nije naš kolega i nije novinar”, ističe se u saopštenju.

Prijetnje Bursaću NDNV je prijavilo koristeći proceduru koja je ustanovljena u okviru Radne grupe za bezbjednost novinara i očekuje od nadležnih organa da preduzmu zakonske korake koji su im na raspolaganju.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more