IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOSNA OKOVANA TUGOM: NA AHIRET PRESELILA AZRA, ŽENA- HEROJ, IZA NJE OSTALO DVOJE DJECE…

Amra Kazija iz Karaule kod Travnika preselila je na Ahiret jutros u 42. godini života.

Amra je građanima Travnika ali i cijele Bosne I Hercegovine poznata kao borac budući da je godinama odlazila na dijalizu, tri puta u sedmici.

Amra je još prije desetak godina počela ići na dijalize tri puta sedmično, a otkazivanje oba bubrega uslovilo je zaista veliku podršku u sakupljanju donacija, prvenstveno od njenih Travničana predvođenih Jasminom Fajkić, ali i mnogih poznatih ličnosti, pa su u akciju bili uključeni i naši najbolji fudbaleri, Edin Džeko i Miralem Pjanić.

Amra je bila primjer borbe, nekoga ko nikada ne odustaje, i nekoga ko je uvijek bio nasmijan, pored velikih iskušenja kroz koje je prolazila. Ona je na svoju okolinu ostavila svoje prisustvo, nadu i vjeru, a ostavila je i porodicu za primjer.

Čitaj još:   Zločinac Šešelj UŽIVO U TV PROGRAMU zaprijetio: Pusti mi još jednom govor Tita o Jasanovcu, unakazit ću i tebe i Tita... (foto i video)

Iako je realizovan veliki broj akcija za transplantaciju bubrega, za koju je inače trebalo 80.000 KM, Amra je izgubila oba bubrega a danas i bitku za život, piše Travnik.ba.

Amra je majka dvojice maloljetnih dječaka.

izvor: hajat.ba