IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Miodrag Popović: Proslava u Beranama poruka da je CRNA GORA srpska država, DIO ”SRPSKO- RUSKOG SVETA”

Jučerašnja proslava u Beranama 104 godine od održavanja sramne Podgoričke skupštine, čijim odlukama je Crna Gora 1918. prisajedinjena Srbiji, jedna je od manifestacija negiranja Crne Gore i Crnogaraca i građanskog bića Crne Gore, koje svakodnevno doživljavamo u Crnoj Gori, kaže crnogorski pisac Milorad Popović.

Popović, u izjavi za Antenu M, ističe da je to odraz politike vlada Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića koje se, kako navodi,  sistematski sprovode u svim domenima unutrašnje politike, kulture, instititucija, ukupnog preoblikovanja istorijskog nacionalnog i političkog bića Crne Gore i Crnogoraca.

Poapović smatra da je posrijedi plan koji se sprovodi sistematski i kojem se, do sada, nažalost ne staje na kraj.

 “Plan je da se preoblikovanjem institucija, medija, dnevne politike asimiluju Crnogorci, pa u narednom periodu organizuje popis stanovništava, da bi se na kraju Crna Gora, na nekom novom referendumu vratila u krilo Srbije, odnosno srpskog-rusko sveta”, precizira Popović.

Dobitnik Trinaestojulske i Njegoševe nagrade naglašava i da smo suočeni sa najgrubljim kršenjem ljudskih prava, ponižavanja Crne Gore kao države i svih atributa na kojima je Crna Gora stvorena 2006.

 “Šalje se poruka da je Crna Gora srpska država, da je Crna Gora besmislena kao nezavisna država, da Crnogorci nijesu nacija i da je ovo dio srpsko-ruskog sveta”!

Čitaj još:   Nikšić: Protest zbog najavljenog preimenovanja ulica, blokiran kružni tok... (foto)

To što je Srpska kuća u Beranama otvorena na dan kada je 1918, nelegitimnim odlukama Podgoričke skupštine Crna Gora prisajedinjena Srbiji, Popović vidi kao jedan od elemenata asimilacije Crnogoraca.

“Dobijam često sa sjevera Crne Gore informacije da se prema nacionalnim Crnogorcima vodi sistematska kampanja diskriminisanja i asimilovanja. Vi danas, ako ste nacionalni Crnogorac u Crnoj Gori, a nijeste na primjer Miodrag Lekić, ne možete biti ni referent u državnoj upravi. O tome se, međutim, danas ne govori.

Ne govori se o tome da se vrši sistematsko uništavanja jedne istorijske nacije. To je glavni cilj – Crnu Goru preoblikovati u srpsku dražavu da bi bilo obesmišljeno njeno postojanje! Jer, što će dvije srpske države na Blakanu kada  Srbiji treba izlaz na more? U našoj javnosti se, međutim, ne govori na analitički način o tome.”  kaže Popović i dodaje:

“Evropska unija to mora prepoznati”!

izvor: antenaM.me

Čitaj još:   ALEK Barović: ZAŠTO IM TREBA POPIS- Da se utvrdi broj Srba u Crnoj Gori??? (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more