IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Tek će se viđeti kakve je štetne planove Varhelji imao za Crnu Goru…

Tek će se viđeti kakve je štetne planove komesar za proširenje EU Oliver Varhelji imao za Crnu Goru, kazala je poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković.

Ona se osvrnula na to što je član Evropskog parlamenta Tis Rojten saopštio u petak da Odbor za spoljne poslove EP želi da pokrene istragu zbog izvještaja da Varhelji namjerno podriva reforme u oblasti demokratije i vladavine prava u zemljama kandidatima za EU. Osim Rojtena, zahtjev za istragu potpisuju i Načo Sančez Amor, Havi Lopez i Tonino Picula.

Vuksanović Stanković podsjetila je i na svoju izjavu od decembra 2020. kada je, komentarišući to što je Varhelji pozdravio odluku Vlade Srbije da povuče protjerivanje crnogorskog ambasadora i pozvao Crnu Goru da učini isto, kazala da je bolje da je pročitao istoriju naše države nego “što se prčio”.

Čitaj još:   MERIMA ISAKOVIĆ O SLUČAJU Lečić: Očigledno da je bilo pritisaka na tužilaštvo ... (foto)

“Rimski istoričar Tit Livije je napisao: “Istina previše trpi, ali se nikad ne može zatrti”. Mnogo ranije sam izrazila sumnju u dobronamjernost i postupanja komesara Varheljija prema Crnoj Gori. Vrijeme je “majstorsko rešeto”. Tek će se viđeti kakve je štetne planove imao za Crnu Goru”, poručila je na Tviteru Vuksanović Stanković.

izvor: standard.me