IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FIFA prihvatila Džakino objašnjenje: Neće biti kažnjen… (foto)

Ovu informaciju srbijanski mediji dočekali ‘na nož‘ i proglasili FIFA- in potez “sramotnim”

Kapetan švicarske reprezenzacije Granit Džaka (Xhaka) našao se na meti kritika, najviše u Srbiju, nakon što se nekoliko puta tokom duela sa Srbijom (3: 2) sukobio s protivničkim igračima, a poslije utakmice je naopako obukao dres saigrača u reprezentaciji Ardona Jašarija (Albanac iz Makedonije), kako bi prezime bilo vidljivo na njegovim prsima.

Dio medija i javnosti je to odmah povezao sa osnivačem Oslobodilačke vojske Kosova Ademom Jašarijem i njegov potez shvatili kao jasnu političku provokaciju. Iako je bilo govora o tome sa će Džaka biti pod istragom FIFA- e, od toga izgleda neće biti ništa.

– Nema nikakve političke pozadine. Ardon je dio našeg tima i puno vremena provodimo zajedno. Kad sam bio njegovih godina stigao sam daleko, kao i on. Često me pita za savjet i obećao sam mu da ću nositi njegov dres, rekao je Džaka.

Čitaj još:   ZNA LI SE Gdje je privlačnost zauzetih muškaraca?

FIFA je, piše “The Sun”, navodno prihvatila njegovo objašnjenje i neće kazniti najboljeg igrača duela Švicarska –  Srbija. Ovu informaciju srbijanski mediji dočekali ‘na nož‘ i proglasili FIFA-in potez “sramotnim”. 

izvor:avaz.ba

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Veče u kojoj je cijela Turska priželjkivala i “dobila” zlatnu i srebrenu medalju na EP u Berlinu…

Gulijev oborio rekord evropskih prvenstava na 200 metara... Bilo je Read more

Čitaj još:   HIT SNIMAK: Ivica Dačić, jedini sjedi na polaganju zakletve u Skupštini Srbije, sve dok ga Vučić ‘značajno’ nije pogledao... (foto, video)