IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Prijavljen pokušaj samoubistva: Učenik koji je izmakao stolicu profesorici primljen u bolnicu… (foto)

Tinejdžer N. Ž. (17), koji je izmakao stolicu profesorki 9. novembra, hitno je primljen u bolnicu. Prema nezvaničnim saznanjima, pokušao je da izvrši samoubistvo, potvrđeno je za printane medije iz Srbije…

TRSTENIK: Srbija, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 04- XII- 10- 24… Prijavljen pokušaj samoubistva: Učenik koji je izmakao stolicu profesorici primljen u bolnicu… (foto)

Sanitet hitne pomoći iz Trstenika, brzo je stigao na lice mesta u selo odakle je učenik i on je transportovan do kruševačke bolnice u svesnom stanju. Oko 1 sat, primljen je u šok sobu Odeljenja za intenzivnu negu kruševačke Opšte bolnice i njegovo stanje je stabilno, pišu Novosti.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je prošle nedelje zahtjev za pokretanje pripremnog postupka protiv N. Ž. i učenika I. K. (17), a zahtjev za postupak kako je precizirano u tužilaštvu, “ide u pravcu krivičnog djela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu”.

Foto: printscreen Twitter/noviput

Protiv trećeg učesnika događaja M.M (18), koji je kao i I. K, cio incident u učionici snimao, postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić ranije je donio odluku o isključenju dvojice đaka N.Ž. i M.M, čime je usvojen predlog Nastavničkog vjeća koji je jednoglasno donijet na sjednici 23.novembra. I.K, se podsjetimo, ispisao dan pre zasedanja Vjeća.

Čitaj još:   KAKO JE DRITAN MOGAO ZABORAVITI BRATIĆKU KOJA ZA SEBE KAŽE DA JE SRPSKI NACIONALISTA ???

Profesorka Marija Stevanović bila je žrtva nasilja u učionici, kada joj je prvo N. Ž. izmakao stolicu, dok su M. M. i I. K. mobilnim telefonima snimali, a potom i distribuirali taj snimak na društvenim mrežama.

KAKO POTRAŽITI POMOĆ

Ako nisi siguran kome da se obratiš za pomoć, a osećaš da ti je potrebna, za početak, imaj na umu da je tvoj lekar opšte prakse u mogućnosti da te uputi stručnjaku za mentalno zdravlje i konsultovanje s njim je prvi korak ka lečenju. Ipak, ukoliko iz nekog razloga ne možeš tim putem, u nastavku su navedena mesta i ljudi koji te mogu uputiti ili koji pružaju dijagnostičke i terapijske usluge za depresiju.

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva

Telefon: 011/7777000

PRVA POMOĆ

Psihocentrala

Crnogorska 2/16, Savski Venac, Beograd

Telefon: 064 2288885

Email: kontakt@psihocentrala.com

Centar Srce

Telefon: 0800-300-303

Email: vanja@centarsrce.org.

Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević

Višegradska 26, Beograd

Centrala 011/3636400

Institut za mentalno zdravlje

Palmotićeva 37, Beograd; telefon: 011/3307 500

Paunova 2; telefon: 011/2666 166, 011/2664 555

izvor Nova.rs