IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Fudbalski savez Kosova podnio prijavu FIFA- i: Protiv FS Srbije i selektora reprezentacije Dragana Stojkovića Piksija- “zbog vređanja” Albanaca… (foto, video)

Fudbalski savez Kosova saopštio je da je podnio žalbu Svjetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA), zbog “teških uvreda od strane selektora reprezentacije Srbije” Dragana Stojkovića Piksija, te “rasističkih postupaka srpskih navijača” na utakmici Švajcarske i Srbije 2. decembra u okviru Svketskog prvenstva…

PRIŠTINA: Svijet, Sport, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 05- XII- 00- 24… Fudbalski savez Kosova podnio prijavu FIFA- i: Protiv FS Srbije i selektora reprezentacije Dragana Stojkovića Piksija- “zbog vređanja” Albanaca… (foto, video)

Kako navodi Fudbalski savez Kosova, isticanje slogana sa političkim porukama protiv Albanaca mogli su da se vide i čuju tokom utakmice, u kojoj je Švajcarska pobjedila Srbiju sa 3: 2, zbog čega Fudbalski savez Kosova od FIFA- e traži istragu povodom tog slučaja i sankcionisanje Fudbalskog saveza Srbije.

“Isticanje parola sa političkim porukama i rasistički pozivi prema Albancima čuli su gotovo tokom cijelog meča, o čemu su izvještavali svjetski mediji. Besmislena je i apsurdna mržnja kojom se godinama u susednoj državi pothranjuje mišljenje prema albanskom narodu uopšte, a ne priklanjanje ruci pomirjenja i praštanja. FFK traži od FIFA istragu ovog slučaja sankcije FS Srbije, kako bi fašistički pozivi jednom zauvjek bili podalje od fudbalskih stadiona i događaja poput Svjetskog prvenstva”, navodi se u saopštenju.

Čitaj još:   UŽAS: U mercedesu pronađen leš kako leži u lokvi krvi... (foto)

Dodaje se i da takve pozive navijača nekog tima sa Svjetskog prvenstva niko ne može da razumije i obrazloži, posebno sada kada Evropi preti krhka bezbjednosna situacija kao posledica ničim izazvane agresije Rusije u Ukrajini.

“FS Kosova će čvrsto stati u odbranu vrednosti i dostojanstva zemlje i njenog naroda, ali istovremeno i u odbranu vrednosti koje fudbal prenosi uopšte, a to su jedinstvo među ljudima, nada, radost i strast za svu inkluziju. Timovi i navijači sa ponašanjem i filozofijama ljudske mržnje prema čoveku ne bi smeli da imaju mjesta u tako važnim sportskim događajima kao što je Svjetski kup Katar 2022”, navodi se u saopštenju.

Inače u reprezentaciji Švajcarske igraju fudbaleri albanskog porekla- Granit Džaka i Džerdan Šaćiri sa Kosova i Ardon Jašari iz Sjeverne Makedonije.

Čitaj još:   U NOVOM PAZARU danas bez preminulih ali evo zašto preminuli sa koronom ne ulaze u statistiku...

Fudbalski savez Kosova podnio je prije nekoliko dana žalbu FIFA- i i zbog isticanja zastave u svlačionici reprezentativaca Srbije, na kojoj je bila karta Kosova u bojama srpske zastave sa natpisom “Nema predaje”…

BONUS VIDEP NAJNOVIJA VEST!….. KOSOVO TUŽILO SRBIJU FIFI ZBOG ZASTAVE U SVLAČIONICI!

izvor Kosovo online

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more