IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Bokser ALMIR Memić osvojio je 65. Zlatnu rukavicu… (foto)

Bokser Almir Memić osvojio je 65. Zlatnu rukavicu koja je sinoć u završena u Novom Pazaru.

U finalnoj borbi u Sportskoj Dvorani Pendik u kategoriji do 75 kilograma, Prijepoljac koji u Regionalnoj ligi nastupa za BK Novi Pazar pobedio je Moldavca Marina Makarijea, jednoglasnom odlukom sudija 4:0.

Žiri na čijem je čelu bio legenda boksa Mirko Puzović proglasio je sledece boksere : za najboljeg tehničara izabran je reprezentativac Srbije Vladimir Mirončikov, koji je savladao Lea Cvitanovića iz Bosne i Hercegovine jednoglasnom odlukom sudija 5:0.

Pehar koji je dobio Vladimir Mirončikov nosi ime legendarnog bokserskog trenera i sportskog radnika iz Novog Pazara Besima Ejupovića, koji je preminuo 2019. godine i ostavio veliki trag u svetu boksa.

Kubanac Antonio Bize i domaći takmičar Igor Rogić proglašeni su za najborbeniji par, a taj meč u kategoriji do 71 kilograma pripao je Kubancu sa jednoglasnih 5:0. U kategorijama do 54 i do 60 kilograma, Tamir Galanov dobio je Omera Ametovića sa 3:2, istim rezultatom Veljko Gligorić pobedio Nazifa Sejdija, što je dvostruki uspeh reprezentacije Srbije.

“Zadovoljan sam što sam osvojio “Zlatnu rukavicu”, došao sam sa tom namerom da osvojim, pokazao sam publici da sam došao sa tom željom, na kraju sam to i realizovao. Prvu rundu smo boksovali laganije, nakon toga smo dodali tempo i u trećoj rundi je već imao dva nokdauna i pobedio sam ga jednoglasnom odlukom sudija.

Čitaj još:   SUNOVRAT I KOLAPS "DODIKOVOG" ENTITETA: Dug RS čak 5,2 MILIJARDI MARAKA, ali NAJGORA vijest je...

Završio sam godinu dobro, sezona je tekla odlično, pehar “Zlatne rukavice” je šlag na torti. Sada sledi mala pauza, a zatim od januara pripreme za sledeću sezonu od koje očekujemo mnogo” – rekao je šampion 65. Zlatne rukavice Almir Memić.

Predsednik BSS Nenad Borovčanin uručio je zlatnu rukavicu direktoru BK Novi Pazar Selveru Lekpeku.

Priznanje za doprinos povratka boksa u grad Novi Pazar uručeno je gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu.

Među gostima, uz legend boksa, mečevima i boks spektaklu u Pendiku prisustvovao je i Rasim Ljajić pasionirani ljubitelj plemenite veštine.

U jednom momentu smo videli i Ministra turizma i omladine Huseina Memića koji nije mogao odoliti da boravak u svom rodnom gradu ne pogleda neke boks meceve u Sportskoj Dvorani Pendik .

Turnir su veoma uspešno organizovali Grad Novi Pazar i Bokserski savez Srbije, uz tehničku podršku lokalnog Sportskog saveza i Ustanove za sport Novi Pazar.

Čitaj još:   NEMANJA Emir Kusturica o knjizi Kije Kockar...

Autor: Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more