IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Brazilci poslali poruku legendarom Peleu… (foto)

Igra mačke i miša! Tako se može opisati duel osmine finala Mundijala u Kataru između Brazila i Južne Koreje, u kojem su Karioke slavile rezultatom 4: 1 i zakazale duel sa Hrvatima u četvrtfinalu…

DOHA: Srbija, Sport, vijesti, utorak, 06- XII- 00- 24… Brazilci poslali poruku legendarom Peleu… (foto)

Jasno je bilo uoči utakmice da je Titeova selekcija veliki favorit protiv Korejaca i da su šanse da Son i drugovi naprave senzaciju izuzetno male.

Ipak, očekivao se nešto veći otpor azijske reprezentacije koja se tokom grupne faze takmičenja pokazala u dobrom svijetlu, protiv ekipa poput Urugvaja i Portugala.

Poslije duela, fudbaleri “Selesaa” izneli su veliki baner podrške legendarnom fudbaleru, Peleu. Legendarni Pele u teškoj je zdravstvenoj situaciji, prenose brazilski mediji. Trostruki svjetski šampion je prošle godine operisao tumor, poslije čega je često morao na bolničko liječenje.

Čitaj još:   SARAJEVO, PRIZORI NA NEBU: Munje i gromovi parali nebo, oluja protutnjala, nestajalo struje... (foto, video)

Ranije ove sedmice je ponovo hospitalizovan, ali je putem društvenih mreža poručio da je riječ jedino o “mijesečnoj posjeti”. U petak su mediji prenijeli da Pele dobro reaguje na ljekarski tretman i da je stabilan, poslije respiratorne infekcije.

Međutim, u subotu su stigle drugačije vijesti. Naime, brazilski mediji su javili da je 82- godišnjak u teškom stanju, da tretmani više ne daju rezultata, te da sada prima samo lijekove protiv bolova i prebačen je na palijativnu njegu– koja se pruža bolesnicima sa neizliječivom bolešću.

Pele je prije nekoliko mjeseci hospitalizovan u Sao Paulu, jer se borio i sa infekcijom urinarnog trakta.

Podršku legendarnom Brazilcu pružile su brojne javne ličnosti, a poslednji među njima i Kilijan Mbape.

Čitaj još:   TUGA VELIKA- Danas dženaza legende i trenera FK SARAJEVO Seada JASENKOVIĆA... (foto, video)

izvor iBalkan.net/ Direktno.rs

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more