IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Venecijanska komisija potvrdila naše stavove, ODUSTATI od pučističkog zakona…

Preporuka Venecijanske komisije da se ne usvaja Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku, potvrdila je da usvojeni zakon nije u skladu sa Ustavom te da bi njegovim usvajanjem došlo do rušenja ustavnog poretka, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista DPS.

Na taj način je, kako su naveli, sa ove visoke međunarodne adrese stigla potvrda svega onoga na što su upozoravali još prije više od mjesec dana kada je u Skupštini po prvi put usvojen ovaj pučistički zakon.

“Nakon današnjeg stava Venecijanske komisije, a sa kojim se saglasila i Evropska komisija, očekujemo da se odustane od ponovnog izglasavanja neustavnog zakona, te da se na taj način stvore uslovi za izlazak iz krize kroz organizaciju vanrednih parlamentarnih izbora”, poručili su iz DPS- a.

Čitaj još:   ESAD Rastoder: DEMONSRTACIJE AKO BUDE POTREBNO, ali nećemo dozvoliti da kidaju veze DIJAPORE SA DOMOVINOM...

Ističu da aktuelna parlamentarna većina Crnu Goru u posljednje dvije i po godine vodi antievropskim kolosjekom, i da je to posljednja prilika da na novoj raskrsnici, neizglasavanjem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku, pokažu zrno odgovornosti prema državnim interesima.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more