IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA NA SJEVERU KOSOVA: U Mitrovicu ušlo više od 200 specijalaca Kosovske policije, grad je blokiran… (foto, video)

Snage kosovske policije raspoređene u većinski albanskom naselju Bošnjačka mahala, koje se nalazi na Sjeveru Kosova…

SJEVERNA MITROVICA: Kosovo, Crna Hronika, vijesti, petak, 09- XII- 00- 44… DRAMA NA SJEVERU KOSOVA: U Mitrovicu ušlo više od 200 specijalaca Kosovske policije, grad je blokiran… (foto, video)

Specijalci su se rasporedili po obodu grada i blokirali čitavu Sjevernu Mitrovicu…

Po saznanjima Danasa očekuje se upad kosovske policije na Sjever, zbog incidenata koje su se prije dva dana odigrali tokom protesta Srba zbog ulaska novoimenovanih članova CIK- a u opštinske prostorije u Sjevernoj Mitrovici i Leposaviću.

Snage su, kažu izvori sa KiM, raspoređene kod „Tri solitera“.

U međuvremenu oni su ušli iz Južne u Sjevernu Mitrovicu, tvrde kosovski mediji.

Naša saznanja potvrđuje i pisanje _Kallxo“ koji piše da su snage raspoređene u dijelu Bošnjačke mahale gdje je juče došlo do bacanja pirotehničkih sredstava, dan nakon pokušaja upada novoimenovanih članova CIK- a u opštinske prostorije na Sjeveru.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Više od 200 naoružanih specijalaca Kosovske policije u pratnji oklopnih vozila ušlo je večeras iz Južne u Sjevernu Mitrovicu i blokiralo cijeli grad.

Čitaj još:   "Lavovi" u najjačem sastavu za dvomeč sa Grčkom: ZORAN Roganović objavio spisak crnogorskih rukometaša u borbe za Svjetsko prvenstvo... (foto, video)

Tim povodom, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković održat će večeras vanrednu konferenciju za medije.

Građani Sjeverne Mitrovice okupljaju se na ulicama, razgovaraju o svemu što se dešava posljednjh dana, napeto je, ali bez incidenata.

Tada je došlo do incidenata i protesta Srba, a u Mitrovici je došlo i do hitaca u vazduh, a bačene su i dvije eksplozivne naprave, od kojih je jedna eksplodirala. Spekuliše se da su one došle iz mase okupljenih građana, s obzirom da su bačene u zgradu, kao i da je ovaj upad specijalne policije povezan sa ovim incidentom.

Kallxo prenosi svoja saznanja da će snage biti raspoređene na Sjeveru kako bi zaštitile građane od budućih potencijalnih incidenata.

Svi kafići su zatvoreni, a žene i djeca su se sklonili sa ulica…

Čitaj još:   Lejla Ćeranić: Ja sam samo ljekar koji obavlja svoj posao ... (foto)

BONUS VIDEO; Rosu u Severnoj Mitrovici

izvor Danas.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more