Crna Hronika

Nastavljeno suđenje VELJI NEVOLJI- (Veljko Belivuk): Srđan Lalić o načinu upotrebe „Skaj“ aplikacije, saradnji sa crnogorskim kriminalnim klanom… (foto, video)

U nastavku suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, okrivljeni-svedok Srđan Lalić je pričao o…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 15- XII- 00- 14… Nastavljeno suđenje VELJI NEVOLJI- (Veljko Belivuk): Srđan Lalić o načinu upotrebe „Skaj“ aplikacije, saradnji sa crnogorskim kriminalnim klanom… (foto, video)

Srđan Lalić je ispričao da je bio distributer „Skaja“ od kraja 2018. godine, da prethodno od Belivuka dobio tu aplikaciju 2017, koju je uništio poslije ubistva Vlasitimira Miloševića, poznatijeg kao slučaj „ubistva na šinama“.

Kada je postao zvanični distributer „Skaja“ nabavljao je od njih kartice koje je prodavao zvanično za 1.100 eura za šest mjeseci, 600 eura za tri mjeseca, a 70 eura za sedam dana, imao je svoje agente prodaje, a bilo je i onih koji su neformalno radili za tu mrežu.

Precizirao je da je imao 1.250 aktivnih korisnika, a kartice je po nešto nižoj cijeni prodavao pripadnicima Belivukove grupe, koje je nazvao „ljudima sa stadiona i pripadnicima kavačkog klana“– 950 evra za šest mjeseci, a 550 eura za tri mjeseca.

BONUS VIDEO: ZARATILI NAVIJAČI- Uhapšen pripadnik belivukovog klana…

Srđan Lalić je rekao da je vodio preciznu evidenciju o svim korisnicima, sa svim relevantnim podacima– broju kartice, cijeni prodaje, ko je i kako platio, ko je preuzeo.

Dodao je i da je imao mrežu u zemljama regiona, Njemačkoj i Švajcarskoj, a širio je i na Turski i Francusku, kartice je plaćao preko Pej- pal naloga sa svog deviznog računa i banci, uplaćivao je firmi u Torontu, da bi kasnije plaćanja obavljao isključivo u bitkoinima, koje je kupovao iz izvora, „sa negativnom provizijom“.

Lalić je prije toga govorio i o 700.000 eura koje su, po nalogu jednog od vođa „kavačkog“ klana Radoja Živkovića, preuzeli od „škaljaraca“, a da je, kada je otet, Mile Radulović iz „škaljarskog klana“ rekao da je taj novac dao za ubistvo Marka Miljkovića.

Taj novac je prisvojio Živković, a još u tri navrata sam mu nosio novac u jednu kuću u Zemunu. Jednom je to bilo 30.000 eura za lažne pasoše Sjeverne Makedonije, naveo je on.

Srđan Lalić je rekao i da su pripadnici Belivukove grupe dobijali novac i automobile „kavčana“ za zasluge u „ratu sa suprostavljenim im crnogorskim klanom“ i naveo da je on jednom dobio 10.000, a drugi put 5.000 eura.

Njih nekoliko iz Belivukove grupe je, kako je naveo, za 100.000 eura kupilo plac od jednog hektara kod Pančevačkog mosta, koji se vodio na ime oca braće Budimir.

BONUS VIDEO: Suđenje Belivuku: Advokati tražili izuzeće tužilaca…

izvor Danas.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

JELENA Marković: Glavni razlog donošenja rezolucije o genocidu u Jasenovcu je sprečavanje Crne Gore da postane članica EU… (foto)

Potpredsjednica Liberalne partije (LPCG) Jelena Marković uputila je otvoreno pismo međunarodnoj zajednici i parlamentarnoj opoziciji…

8 minuta ago

DANAS JE “INTERKONTINENTALNI DERBI”– BITKA ZA PREVLAST NA BOSFORU! (foto, video)

Jedno od najvećih rivalstava sveta nalazi se na Bosforu! Među tri ekipe Istanbula vlada ogromno…

3 sata ago

U Turskoj se danas obilježava 19. maj, Dan omladine i sporta… (foto, video)

Sjećanje na, 19. maja 1919. godine kada je Mustafa Kemal paša Ataturk započeo borbu za…

3 sata ago

OBLACI DANAS VUKU KIŠU SVE DO PROZORA: Pljuskovi praćeni grmljavinom, na snazi upozorenja, svakako neka su vam kišobrani u… (foto)

Danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Sunčanije…

4 sata ago

VIC DANA: Đuro upitao svoju voljenu Natu, čoče kakav sam u krevetu, onda– ide pravi urnebes… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana!!! BUDVA: Regija, Zanimljivosti, nedelja, 19, 05. 2024… 01:…

12 sati ago

This website uses cookies.