IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

”BISERI” Vučića o Hrvatskoj i Maroku prenerazili i voditelja RTS: ”Predsedniče, nemojte i fudbal da nam zagadite” (foto, video)

Navikli smo da predsednik Srbije ima mišljenje o svemu, da povezuje stvari koje su daleke, a čini se da i fudbal ne može da gleda kao igru. Nažalost, a zbog toga i gledamo fudbal.

Znao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić da zakazuje konferenciju za medije sa „hitnim i bitnim pitanjima“ baš u vreme fudbalskih mečeva, te da tera RTS da žonglira prenose između dva kanala, te da tako nervira gledaoce.

Doduše znao je i da su fudbaleri popularniji od njega, pa nije ništa radio u toku mečeva Srbije, iako nas nije poštedeo svojih stručnih fudbalskih opservacija. Znao je mnogo toga, ali nekada bi bilo lepo videti nekog ko će odgvoriti kao u fabrici gume. „Šta radite ovde?“, upitao je predsednik očekujući ko zna kakav odgovor, a stigao je samo jedan „Pravimo gume“.

I tako polako dolazimo do fudbala koji pokazuje da više ne može (ili ne želi) da se distancira od politike. Tačnije politika je pronašla način da „skuplja poene“. Maroko i Hrvatska igraju meč za treće mesto na Svetskom prvenstvu. U fudbalu. U sportu. Igra. Ne idu u okršaj prsa u prsa, nemaju političke sukobe, ratove… Ipak, predsednik Vučić je morao da bira stranu. Teško je baš bilo pogoditi za koga će navijati, a onda je krenula tirada „komšije ne možete da birate, ali prijatelje možete“.

„U finalu ne znam za koga ću navijati (za razliku od bivšeg zamenika gradonačelnika p. a.), znam za koga ću navijati u utakmici za treće mesto– za Maroko, to su naša prava braća, koja nikad neće priznati nezavisno Kosovo. Oni imaju problem sa Zapadnom Saharom.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 6. mart 2021. godine

Sad ćete mi reći da celi Novi Pazar navija za Maroko, a ja treba da kažem da neću da navijam za njih jer su muslimani? Pa oni su naša braća, prijatelji“, rekao je Vučić koji je tako u fudbal umešao pitanje Kosova, politike, veroispovesti, te ujedno i prokazao izbor određenog dela ljudi. Čemu ovakva retorika? Ali, kada se navikne na ovaj svakodnevni diskurs, onda je teško izaći iz toga.

Onda se vratio na sigurnu teritoriju i način da prikupi poene, izgleda da smo na televiziji opet videli onog Vučića koji ide na fudbalske utakmice, a ne čoveka koji bi trebalo da bude najbolji reprezent jedne države u svetu.

Poštujem sve, idite u Hrvatsku na more, ja neću, navijajte za Hrvatsku, ima vas koliko, 11, 12 posto, ja neću (ponovo prokazuje podacima koji su teško proverljivi). Čestitam vam na izvanrednom uspehu, ja sam navijao i za Argentinu, a i za sve druge da vam budem iskren i tako će biti i ubuduće i niko mi to neće zabraniti i uvek ću govoriti slobodno“, rekao je Vučić koji je završio osetljivim pitanje slobode govora i izražavanja. Medijska pitanja.

Čitaj još:   DIPLOMATSKI DEBAKL VUČIĆA: U Srbiji zavladao očaj- KOSOVO uspostavilo diplomatske odnose...

Čak je Zoran Stanojević, voditelj emisije na RTS, ostao preneražen što se vidi po njegovom izrazu lica nakon priče o ujki Miletu i komšiji Joki. Predsedniče, nemojte da nam zagadite gledanje fudbala, već imamo problema sa svim ostalim zagađenjima.

izvor: nova.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more