IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U Šavniku sve po starom- PROPAO i deveti pokušaj: Prekinuto glasanje na oba biračka mjesta…

Propao je i deveti pokušaj da se završi izborni cikljus u Šavniku. Na dva biračka mjesta danas je deveti put prekinuto glasanje jer članovi biračkih odbora iz Koalicije za budućnost Šavnika nisu dozvolili osobama za koje oni smatraju da nisu iz tog grada da glasaju.

Na dva biračka mjesta u Šavniku danas se deveti put održava glasanje, a pravo glasa ima 541 birač.

Lokalni izbori se ponavljaju na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik, gdje pravo glasa imaju 483 birača, i u selu Kruševice, gdje glasa 58 birača.

Na tim biračkim mjestima je u prethodnih osam izbornih ciklusa prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare biračko pravo.

Pljevaljsko Osnovno državno tuzilaštvo (ODT) podnijelo je Osnovnom sudu na Žabljaku četiri optužna predloga protiv sedam osoba zbog sprečavanja glasanja tokom lokalnih izbora u Šavniku.

Čitaj još:   Šavnička zbilja: Prekrstio se pored biračke kutije uz poruku– DA SE I OVO RASKRSTI... (foto, video)

Iz pljevaljskog ODT-a su kazali da su optužni predlozi podnijeti protiv M.V, I.Ć, R.J, V.A i N.J. zbog krivičnog djela povreda prava glasanja i protiv Ž.P. i M.B. zbog krivičnih djela uništavanje dokumenata o glasanju i sprečavanje održavanja glasanja.

Demokratska partija socijalista (DPS) Šavnik danas je pozvala Demokratsku Crnu Goru da prekine ćutnju, kao i da apeluje na svoje koalicione partnere da ne ponavljaju, kako je saopšteno, nove destrukcije na ponovljenim izborima u Šavniku.

– Lakrdija, bezakonje, nemoć i blamaža države oličeni u lokalnim izborima u Šavniku sjutra imaju priliku da budu okončani – rekli su iz DPS-a Šavnik.

izvor: pobjeda.me

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   Monstruozne riječi očuha koji je nasmrt prebio djevojčicu (2): "SAMO SAM JE MALO TUKAO JER JE PLAKALA!"... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more