IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SVIJET JE ZGROŽEN! Marokance i njihove majke DANCI uporedili sa majmunima… (foto, video)

Reprezentacija Maroka na Svjetskom prvenstvu u Kataru sigurno je bila jedna od najljepših priča, a igrači su najviše oduševili što bi nakon svake pobjede sa porodicama slavili. No, sve to danas su ismijali na jednoj danskoj televiziji i Marokance su uporedili s majmunima što je zaista nezapamćena sramota.

Marokanci su na kraju došli do četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu što je historijski rezultat ove reprezentacije i sigurno najveća senzacija na velikom takmičenju u Kataru.

Međutim, danas su u meču za treće mjesto poraženi od selekcije Hrvatske sa 2:1, ali i pored poraza u ovoj utakmici sigurno je da mogu biti ponosni na sve ono što su prikazali u prethodnih mjesec dana.

To se posebno odnosi na ono što su radili nakon svake pobjede koju bi ostvarili na ovom velikom takmičenju.

Tada su igrači Maroka pobjede slavili sa svojim roditeljima, a posebno su se tu izdvajali Hakimi i Regragui koji su prvo išli u zagrljaj svojih majki što je oduševilo svjetsku javnost.

Čitaj još:   AUSTRALIAN OPEN: Neuništivi Nadal preokrenuo 0: 2 Medvedeva i osvojio rekordni 21. grand slam... (foto, video)

Marokanci su pokazali koliko su povezani sa svojim roditeljima što je bila slika koja je oduševila svijet, ali očito i ne cijeli svijet jer su danas Danci šokirali sve.

Naime, na nacionalnoj televiziji TV2 News šokirali su svijet jer su ismijavali što su Marokanci toliko povezani sa svojim porodicama i uporedili su ih s majmunima što je zaista skandalozno.

Takav rasistički potez je šokirao svjetsku javnost koja je osudila voditelja i urednike ove danske televizije, te su poručili da je neprihvatljivo to što su uradili.

Voditelj je pokazao prema kameri sliku majmuna koji se grle dok je pričao o reprezentaciji Maroka i objašnjavao je takav skandalozan potez riječima: “Zato što se drže zajedno, imaju i porodična okupljanja u Kataru čak”.

Čitaj još:   MJESTA GDJE KORONA NE MOŽE DA UĐE: Bili bi sigurni od virusa, kada bi vas pustili unutra! (foto i video)

Ovakav potez šokirao je svijet jer niko ne može da vjeruje da su Danci to uradili i na takav način vrijeđali Marokance.

izvor: sportska.ba

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more