IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAJAVA STIŽE PRAVA ZIMA: Temperature padaju na minus 15 C, evo kakvo nas vrijeme očekuje u prvim danima januara… (foto)

STIŽE NAM Pad temperature zraka i izraženije padavine prognoziraju se u srijedu (28.12.). Padavine bi uglavnom mogle biti u obliku snijega i kiše…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 21- XII- 09: 34… NAJAVA STIŽE PRAVA ZIMA: Temperature padaju na minus 15 C, evo kakvo nas vrijeme očekuje u prvim danima januara… (foto)

Prvi dani zime proteći će u stabilnim vremenskim prilikama, uz nešto više sunčanih intervala…

Više Sunca očekuje se na području Hercegovine. Jutra će biti hladna, sa slabim mrazom u Bosni koji će u drugom dijelu sedmice izostati. Dnevne temperature tokom sedmice će rasti i dosezati u mnogim krajevima iznad 10 stepeni. U prijepodnevnim satima, moguća je magla ili niska oblačnost u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni.

Jutarnje temperature zraka varirat će od -3°C do 3°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 9°C. Najviše dnevne temperature između 3°C i 9°C, na jugu zemlje do 13 stepeni. U drugom dijelu sedmice jutarnje temperature varirat će između 1 i 5 stepeni u Bosni do 10 na području Hercegovine.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -8; Bugojno -4; Bijeljina, Sarajevo -3; Sanski Most, Tuzla -2; Banja Luka, Doboj, Ivan Sedlo, Prijedor, Široki Brijeg, Stolac, Zenica -1; Zvornik 0; Livno, Mostar 1; Trebinje 2; Neum 6; Bjelašnica 7; Bihać 9°C.

Pad temperature zraka i izraženije padavine u Bosni i Hercegovini prognoziraju se u srijedu (28.12.). Padavine bi uglavnom mogle biti u obliku snijega u Bosni, a na području Hercegovine kiša. Od srijede pa do 2. januara očekuju se manje količine snježnih padavina u Bosni.

Čitaj još:   Vic dana Oženio se Crnogorac u Srbiji...

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između -10°C i -3°C u Bosni do 1°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između -7°C i -1°C u Bosni do 5°C u Hercegovini. U periodu oko Nove godine jutarnje temperature i do -15 stepeni.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -8; Bugojno -4; Bijeljina, Sarajevo -3; Sanski Most, Tuzla -2; Banja Luka, Doboj, Ivan Sedlo, Prijedor, Široki Brijeg, Stolac, Zenica -1; Zvornik 0; Livno, Mostar 1; Trebinje 2; Neum 6; Bjelašnica 7; Bihać 9°C.

srijeda, 21.12.2022. godine
Stabilno vrijeme pozitivno će djelovati na većinu ljudi. Nakon vedrije noći, jutarnji sati će biti osjetno hladniji, naročito u unutrašnjosti, stoga je neophodno biti oprezniji, posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. Izvjesna je u unutrašnjosti i pojava magle te porast zagađenja zraka u gradovima. U nastavku dana će otopliti, uz sunčane intervale, biće ugodnije i prikladno za boravak na otvorenom. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti.

četvrtak, 22.12.2022. godine
Biometeorološka prognoza relativno je povoljna. Stabilnije vrijeme, uz povremene sunčane intervale i blagi porast temperatura sredinom dana, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih i djece, ne trebaju se izlagati pretjeranim aktivnostima. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od hladnoće, naročito tokom jutra. Opšta slika će, usljed promjenljivog vremena, biti nešto lošija u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Čitaj još:   Vic dana Đuro ribolovac...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more