Crna Gora

SDT: RADE Milošević osmislio plan za šverc cigareta, davao instrukcije i uputstva… (foto)

Uhapšeni bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević stvorio je kriminalnu organizaciju u maju 2022. godine. Bio je organizator, davao instrukcije i uputstva članovima koji su prihvatili kriminalni plan, navodi se u naredbi SDT- a o proširenju istrage protiv RADA Miloševića…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, subota, 24- XII- 12: 34… SDT: RADE Milošević osmislio plan za šverc cigareta, davao instrukcije i uputstva… (foto)

Kriminalni plan, u naredbi SDT- o proširenju istrage protiv Miloševića, koju je objavio portal Libertas. Prema tom dokumentu, članovi ove organizacije su i Elvir Adrović, Milutin Pejović, Dalibor Brnović, Željko Ivanović, Mihailo Saveljić, Radivoje Vujačić, Nebojša Adamović, Zoran Pavićević, Igor Pavićević i više NN lica.

Milošević je kao organizator, radi realizacije kriminalnog plana dao nalog u postupku uništenja akcizne robe- cigareta, da službena lice ne vrše službene radnje koje bi morale izvršiti, kako bi se cigarete otuđile, a nakon otuđenje iste prikazale kao uništene sve u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi za sebe i kriminalnu organizaciju-, navodi se u naredbi SDT- a koju je potpisao tužilac Jovan Vukotić.

Tužilac je opisao uloge i zaduženja članova kriminalne grupe između ostalog da kamion utovaren cigaretama sa carinskog skladišta izađe bez pratnje policije, da se zamijene registarske tablice na kamionu koji prevozi cigarete i da se te cigarete umjesto na lokaciju gdje bi bile uništene, dopreme do Brnovićeve kuće.

Osnovana sumnja se utvrđuje iz dokumentacije nadležnih državnih organa, pravnog lica Zeta trans, saslušanih osumnjičenih, okrivljenih i svjedoka koji su učestvovali u predmetnim događaja, iz kojih dokaza proizilazi da je okrivljeni svojim radnjama ostvario bitna obilježja bića krivičnog djela koje mu je stavljeno na teret-, navodi se, između ostalog, u naredbi koju je potpisao tužilac Vukotić.

Podsjećamo, Miloševiću je danas, odlukom sudije za istragu podgoričkog Višeg suda Gorana Šćepanovića, određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke.

izvor aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

„SEOSKA VARALICE, MOGAO SI BITI TI…“: Burne reakcije na društvenim mrežama nakon istupa Milorada Dodika, oglasio se i Bursać… (foto)

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon istupa predsjedniak bh. entiteta Republika Srpska Milorada…

2 sata ago

HANKA PALDUM se oprostila od bivšeg supruga Muradifa Brkića MUFTE: “Neka njegova duša pronađe najljepše mjesto u Dženetu”… (foto)

Nakon teške bolesti i borbe za opravak od posljedica moždanog udara, jučer nas je napustio…

2 sata ago

TUGA U KRAJINI: Na Ahiret preselila u 25. godini ENA Pašalić- “Mirno spavaj dušo moja”… (foto)

U Bosanskoj Krupi je klanjana dženaza i obavljen ukop Ene Pašalić (25)  koja je stradala…

3 sata ago

HAPŠENJE U BEOGRADU: Slomili mu lobanju, umro u UC, osumnjičeni za prebijanje i ubistvo Đorđa Mijatovića, rođenog brata ministra u Vladi FBiH, radi se o… (foto, video)

Đorđe Mijatović (40), brat potpredsjednika Vlade Federacije BiH i ministra razvoja i preduzetništva Vojina Mijatovića,…

3 sata ago

REAKCIJA MVP BIH: Elmedin DINO Konaković- “ALEKSANDAR Vučić, kaže da sam pozvao na njegovo ubistvo, sami zaključite šta govori… (foto, video)

Konaković je pozvao srbijanskog predsjednika u Srebrenicu ili Generalnu skupštinu UN- a 11. jula u…

4 sata ago

DANAS nestabilno vrijeme, pljuskovi i grmljavina: Šta nas očekuje do početka juna… (foto)

Jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša…

4 sata ago

This website uses cookies.