IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: Ko je ubio divojarca na Durmitoru?

Odjeknula je u petak vijest da je neko ubio divojarca i to u srcu Nacionalnog parka Durmitor. Nadzornici vjeruju da su tako nešto mogli da urade samo iskusni krivolovci, koji dobro poznaju teren. S druge strane, iz nevladinog sektora sumnjaju na ukrajinske državljane koji borave u jednom od hotela na Žabljaku, i pozivaju nadležne da što prije objave identitet počinilaca i odgovore na niz pitanja.

U srcu Nacionalnog parka Durmitor prekjuče je odstrijeljena jedinka divojarca.

Iz NVO Breznica sumnjaju da su počinioci tog zločina državljani Ukrajine, koji odsijedaju u jednom od Žabljačkih hotela. Oni su, smatraju iz nevladine organizacije, nakon odstrijela, sa snajperskim puškama, uspjeli da pobjegnu nepristupačnim terenom.

Milorad Mitrović, ispred Breznice, poziva nadležne da otkriju identitet učesnika, u suprotnom to će učiniti on.

“Danas sam dobio poziv od inspektora Centra bezbjednosti iz Pljevalja da se javim i da po nalogu tužilaštva kažem odakle mi informacija o tom događaju”, kazao je Mitrović.

Na šta je Mitrović odgovorio da se po tom pitanju neće izjašnjavati.

“I da neću otkriti izvor informacija, javnosti ćemo saopštiti imena, ako to ne urade tužilaštvo i policija. Sve dok se bude istrebljivala divljač nećemo stati. Javno ćemo objavljivati i tražiti zaštitu za divljač koja je prirodno dobro Crne Gore”, dodao je Mitrović.

Čitaj još:   SUMNJAO DA GA VARA: Doktorki muž pucao u glavu, htela je danas da krene za Njemačku... (foto)

Djelove tijela divojarca pronašao je nadzornik Nacionalnog parka Durmitor nakon što je čuo odstrijel puške u prijepodnevnim časovima.

O tome je obevijestio Službu zaštite, čiji su pripadnici odmah izašli na teren. U blizini su zatekli tri strane državljanke, na koje, kako kažu, ne sumnjaju.

“Na terenu su pronašli meso divojarca koje je bilo okačeno o drveće odmah su obavijestili dežurnu službu na Žabljaku i obezbijedili mjesto događaja. Pretpostavljamo da se radi o profesionalnim krivolovcima koji su dobro poznavali taj teren. Pominju se strani državljani, ali ta lica nijesmo vidjeli. Možda jeste policija”, rekao je direktor Nacionalnog parka Durmitor Pero Popović.

Na pitanja NVO Breznica– otkud ukrajinskim državljanima oružje i oprema, da li su je i kako unijeli u Crnu Goru ili su je ovdje nabavili, te da li se traga za tim osobama, iz Uprave policije su TVCG kazali da će se oglasiti nakon što prikupe sve informacije.

Iy Osnovnog državnog tužilaštva TVCG je rečeno da preduzimaju sve mjere i radnje radi otkrivanja izvršilaca krivičnog djela.

Inače, Durmitorska divokoza spada u zakonom zaštićene i ugrožene divljači, ne samo u Crnoj Gori već i u Evropi.

“Možemo da kažemo da je brojnost divokoze u zadnje dvije godine u velikom porastu. Te populacije su stabilne, vitalne i potpuno zdrave, a što je najbitnije prirodni priraštaj divokoze je na zavidnom nivou. Podmladka u krdima divokoze ima dosta”, zaključila je stručna saradnica za sisare NP Durmitor Bojana Badnjar.

Čitaj još:   SANDŽAK: Uhapšeno pet muškaraca, prebili braću u centru Tutina... (foto)

Iz Nacionalnih parkova apeluju na sve da čuvaju životinjski svijet i prijave sve nelegalne aktivnosti.

izvor: standard.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more