IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA NA NEBU SVIJET U ŠOKU: Legendarni UFC BORAC iznenada preminuo u 46 godini… (foto, video)

Nekadašnji američki hrvač, MMA borac i član Kuće slavnih, preminuo u 46. godini, prenijeli su svjetski mediji…

NEW YORK: Svijet, Crna Hronika, Sport, vijesti, nedelja, 25- XII- 09: 45… TUGA NA NEBU SVIJET U ŠOKU: Legendarni UFC BORAC iznenada preminuo u 46 godini… (foto, video)

Bio je jedan od učesnika prvog serijala TUF (The Ultimate Fighter).

Stefan Bonar, poznat po nadimku “Američki psiho”, član je Kuće slavnih, nekadašnji američki hrvač i MMA borac. Veći dio karijere se takmičio u poluteškoj kategoriji, a UFC karijeru Bonar je završio je sa 15 pobjeda i devet poraza…

Kako su objavili američki mediji, borcu je iznenada otkazalo srce na poslu.

  • Stefan Bonar je jedan od najvažnijih boraca koji su ikada kročili u oktagon. Njegova borba sa Forestom Grifinom je promenila ovaj sport i on sigurno nikada neće biti zaboravljen. Navijači su ga uvijek voljeli zbog toga što im je uvijek davao ono najbolje od sebe. Neka počiva u miru– rekao je Dejna Vajt, prvi čovjek UFC organizacije, koji se inače među prvima i oprostio od legendarnog sportiste.
Čitaj još:   SUTRA Dženaza Muhamedu Čengiću jednom od osnivača SDA...

Sa Forestom Grifinom je u finalu imao jednu od najboljih borbi u historiji takmičenja, pa je Bonar uprkos porazu nakon pružene fantastične borbe dobio nagradu i UFC ugovor.

U karijeri je odradio 26 borbi kao profesionalac, 15 u UFC i jednu u Belatoru. Debitovao je 2001. godine, a do UFC je stigao osam borbi kasnije. Ušao je u UFC sa skorom 7- 1, izgubio je od Grifina, a onda vezao tri pobjede zaredom.

Borio se protiv Andersona Silve na UFC 153, ipak uslijedio je pad na doping testu, pa je otišao u penziju. Ubrzo se vratio 2014. godine kada je u Belatoru odukom sudija poražen od Tita Ortiza.

BONUS VIDEO: UFC Legend Kicked out of gym Video ! Stephan Bonnar removed from local gym over face covering

IZVOR AGENCIJE

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more