IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA VELIKA- PREMINUO BIVŠI MLADI REPREZENTATIVAC BiH: Doktori su se borili za život, ali nije mu bilo pomoći… (foto)

Iznenada je pao u komu i nije mu bilo spasa, krajem novembra pokušao je samoubistvo u svom stanu u Sarajevu…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 27- XII- 10: 34… TUGA VELIKA- PREMINUO BIVŠI MLADI REPREZENTATIVAC BiH: Doktori su se borili za život, ali nije mu bilo pomoći… (foto)

Dosta je bilo crne hronike oko Božića, nažalost, još jedna vijest takve tematike. Preminuo je Bojan Jamina, bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Bivši mladi reprezentativac BiH Bojan Jamina preminuo je danas u 43. godini u bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu. On je krajem novembra pokušao počini samoubistvo u Istočnom Sarajevu, tako što je pucao sebi u sljepočnicu, ali mozak nije bio oštećen.

Bojan Jamina je bio veznjak, a upisao je jedan nastup za U21 reprezentaciju BiH. On je bio član mlade reprezentacije BiH u generaciji sa Safetom Nadarevićem, Sašom Papcem, Alenom Škorom, Džemalom Berberovićem, Albinom Pelakom.

Čitaj još:   ZASTRAŠUJUĆE SCENE U ZAGREBU: Ženu i dijete napao sjekirom, dvoje mrtvih, ubojica nastradao na zaobilaznici... (foto, video)

Igrao za omladinske kategorije Željezničara,  pa je bio član beogradske Zvezdare (1998), Slavije iz Sarajeva. On je iz zeničkog Čelika otišao u OFK Beograd. Na ljeto 2001. prelazi u ljubljansku Olimpiju, a oni ga odmah proslijeđuju u Triglav na posudbu.

Nakon epizode u Sloveniji igrao je u našoj ligi za Kozaru, Slaviju, nakon čega se ponovo vraća u Čelik, gdje je igrao od 2004. do 2006. godine. Na ljeto 2006. godine dolazi i do drugog mandata u Slaviji iz Istočnog Sarajeva, gdje je igrao sve do završetka karijere 2011. godine.

On je u svojoj karijeri upisao i četiri nastupa na evropskoj sceni, tačnije u Intertoto kupu, gdje je postigao gol u meču Slavije i Sant Julije

izvor agencije