IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović daje 35 hiljada dolara mjesečno za lobiranje u Vašingtonu…

Na sajtu američkog ministarstva pravde objavljeno je da kabinet premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića angažovao je novoosnovanu kompaniju Bipartisan Solutions za predstavljanje u Vašingtonu. Kao osobe za kontakt navedeni su Abazović i bivši ministar vanjskih poslova, a sad savjetnik premijera Đorđe Radulović. 

Ugovor su potpisali zastupnik Bipartisan Solutions Mičel Barak i DRITAN Abazović.

Mordekaj Mičel Barak je izraelski lobista, koji je sarađivao sa srpskim zvaničnicima, i na sajtu njegove firme KEEVON, navodi se da je bio savjetnik srpskom ministru za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije. Tu funkciju obavljao je do 2022. kontroverzni ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović, poznat po bliskim vezama sa Rusijom.

U prilogu prijave koju je strani agent dužan da podnese u skladu sa FARA (Foreaign Agents Registration Act) zakonom, dostavljen je ugovor potpisan od strane zastupnika Bipartisan Solutions, Mičela Baraka i predsjednika vlade Dritana Abazovića.

Čitaj još:   GRAĐANI BIH, STREPE: Dostavljena Rezolucija da se za Balkan, uvedu ponovo vize u EU...

U opisu poslova navedeno je lobiranje kod izabranih zvaničnika, donosioca odluka, građana i medija kao i Vlade SAD u korist države Crne Gore.

Vrijednost ugovora je 420 hiljada dolara za godinu dana, odnosno 35 hiljada dolara mjesečno. Ugovor je potpisan 13.12 2022. godine.

Ljubomir Filipović

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more