IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HIT NA MREŽAMA: Novinarka Žaklina Tatalović, upitala Anu Brnabić- PREMIJERKA ne zna šta znači puna borbena gotovost… (foto, video)

Nakon što je Aleksandar Vučić naredio da Vojska Srbije i sve jedinice MUP- a budu u najvišem stepenu borbene gotovosti, mnogi građani nisu znali šta to znači. Novinarka Žaklina Tatalović upitala je premijerku Anu Brnabić šta zapravo znači puna borbena gotovost, ali po svemu sudeći ANA Brnabić to ne zna…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 28- XII- 00: 34… HIT NA MREŽAMA: Novinarka Žaklina Tatalović, upitala Anu Brnabić- PREMIJERKA ne zna šta znači puna borbena gotovost… (foto, video)

Na konferenciji za medije Brnabić se nije najbolje snašla kada je u pitanju pojam podizanja punog stepena borbene gotovosti, odnosno deluje da ni sama ne zna šta zapravo to znači.

Tatalović: Stavljanje srpske policije pod komandu Generalštaba, da li to znači proglašanje neposredne ratne opasnosti i da li će se Skupština oglasiti o tome?

Šta zapravo to znači što je izjavio ministar policije Bratislav Gašić.

Brnabić: Podizanje punog stepena borbene gotovosti, kao što je govorio i predsednik Aleksandar Vučić.

Tatalović: Je l’ to znači proglašanje neposredne ratne opasnosti?

Brnabić: Pa kažem Vam šta znači. Podizanje punog stepena borbene gotovosti.

Tatalović: Šta znači podizanje punog stepena borbene gotovosti?

Brnabić: To što sam Vam rekla. Podizanje punog stepena borbene gotovosti.

Tatalović: Šta to znači za građane Srbije?

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Suđenje godine "Ljubavnika živog spalili"...

Brnabić: Izvinite, samo mi recite šta Vam nije jasno?

Tatalović: Šta znači podizanje pune borbene gotovosti?

Brnabić: Da smo spremni da ukoliko neko napadne Srbe na Kosovu da reagujemo.

Premijerka izvesno nije bila spremna za ovakvu vrstu rešetanja pitanjima, pa se trudila da “razume kako da razume”, kao što je i sama jedne prilike istakla. Žalosno je što je na čelu vlade osoba koja ne ume ili ne želi da odgovori na krajnje jednostavno pitanje, koje svaka osoba na tako visokoj funkciji mora da zna.

Ili se premijerka plaši da kaže šta zapravo znači podizanje punog stepena borbene gotovosti?

Podsetimo, prema zakonima o vojsci Srbije i odbrani, sprovođenje mera pripravnosti Vojske Srbije u slučaju ratnog ili vanrednog stanja naređuje predsednik Srbije kao vrhovni komandant oružanih snaga. U jednom objašnjenju za BBC 2018. godine Ministarstvo odbrane je objasnilo da podizanje stepena pripravnosti na najviši nivo podrazumeva spremnost Vojske Srbije da u slučaju potrebe, u najkraćem vremenu, odgovori na svaki razvoj situacije.

Iz ministarstva su tada dodali da to u praksi znači da snage Vojske Srbije predviđene za reagovanje u ovakvim situacijama, budu u trenutnoj spremnosti za izvršenje postavljenih zadataka, dok ostale snage u nivou koji omogućava izvršavanje zadataka “u skladu s propisanim rokovima za angažovanje”.

Čitaj još:   ISTANBUL- Šta se dogodilo Zizouu Zinedineu ZIDANEU: Tajno boravio u Turskoj, izgledao je neprepoznatljivo... (foto)

Prethodno, borbena gotovost Vojske Srbije podignuta je bila 2. novembra ove godine zbog dronova koji su sa Kosova ulazili u Srbiju i osmatrali položaje i objekte srpske vojske.

BOBUS VIDEO: Žaklina Tatalović Ani Brnabić: Pričate laži

izvor Direktno.rs


NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more