IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DIJASPORA CRNE GORE Pozvala Bošnjačku stranku da naspusti Vladu DRITANA ABAZOVIĆA: ”To vam je moralna dužnost i obaveza” (foto, video)

Savez asocijacija Crne Gore u Njemačkoj organizuje Skup podrške dijaspore Crne Gore u Bemax Areni u Podgorici.

Inicijator večerašnjeg skupa dijaspore u Podgorici, koji organizuje Savez asocijacija Crne Gore u Njemačkoj, Mersudin Redžović pozvao je Bošnjačku stranku da napusti Vladu.

“To je njihova moralna dužnost i obaveza”, poručio je Redžović.

Svi mi imamo nadu i plan da se vratimo u Crnu Goru. Kada smo se 2006. borili za nezavisnost- to nijesmo radili zato što nekog imamo, već zato što smo se borili za sebe i svoju slobodu, da Crna Gora postane dio Evropske unije, poručio je Nedžad Nurković na večerašnjem skupu dijaspore koji se održava u Bemaks areni.

On je kazao da je Crna Gora išla evropskim putem, ali da u posljednje dvije godine nije tako.

– Mi umjesto da se osjećamo kao bogastvo ove zemlje, vlast nas posmatra kao nepotreban teret. Oduzimaju nam državljanstva, pravo glasa, prebivalište. Oće da nam uzmu sve osim da šaljemo pare – rekao je Nurković.

On je kazao da su večeras okupljeni da glasno i jasno poručili da neće moći.

– Ne damo im Crnu Goru i njen evropski put. Dosta je bilo podjela i mržnje u Crnoj Gori. Došli smo da poručimo da mi nećemo dozvoliti da uruše Crnu Goru i da cemo se opet boriti za građansku, evropsku Crnu Goru u kojoj će biti mjesta za sve njene građane bez obzira na vjeru i naciju – poručio je Nurković.

Mersudin Redžović je kazao da ova vlast želi da ih izbriše iz svih knjiga i lista građana.

– I da prekinu svaku našu vezu sa maticom. O nasim sudbinama neće odlučivati ni Srbija, ni Rusija, ni neki ravnogorski pokret kome oni pripadaju- podvukao je Redžović.

Čitaj još:   MILOJKO Pantić: Cetinjski manastir čuva policija i SRAMIM SE, više nego dan kad je Džajić uručio dres ratnom zločincu

On je pozvao Bošnjačku stranku da napusti sve institucije i saradnju sa aktuelnom vlašću.

– To je njihova moralna dužnost i obaveza- poručio je Redžović.

Ljubo Radović je kazao da su večeras tu da bi kazali da vole Crnu Goru.

– Došli smo iz vaskolikog svijeta da ti kažemo koliko te volimo i da ćemo te braniti od domaćeg zla i izdajnika koji te krvnički rasipaju i rasprodaju- rekao je on.

Radović je poručio da će Crnu Goru braniti od “od ruskih špijuna i od krvnika svake vrste”.

– Povešćemo Crnu Goru u moderne i uređene zemlje naprednih naroda, a prodanim dušama, izdajnicima i lešinarima poručujemo da će ih stići ruka pravde- istakao je on.

On je kazao da će vratiti crnogroske crkve, manastire i domove predaka.

– Vratićemo dostojanstvo naše domovine i ponos manjiskim narodima u Crnoj Gori. Vratićemo ponos i ugled dijaspore. Organizujmo se u samoodbrani. Nema tuđe pomoći i neće je biti. Naša sudbina je u našim rukama- istakao je Radović.

On je pozvao na ujedinjenje.

Muamer Kalić je kazao da su večeras okupljeni iz važnog razloga.

– Znamo mi da je 2020. godine pobjedila neka grupa. Ne smiju da zakažu izbore da se vidi je li to grupa ili neka ozbiljna politička grupacija – poručio je Kalić.

On je rekao da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prva i zadnja brana Crne Gore.

– Svaka mu čast na ovoj časnoj borbi – poručio je on.

Kalić je kazao da je vecina ovdje ugrožena.

– Premijer Dritan Abazović je imao šansu da bude heroj Crne Gore. Jos ima šanse da povuče sve odluke koje je potpisao. Potpisivanje tzv. Temeljnog ugovora i predaja suvereniteta Crne Gore je nedopustiva – ocijenio je on.

Čitaj još:   ANDRIJA Nikolić: Nova parlamentarna većina nastala na trulim kompromisima, doživjeće sudbinu kao prethodne dvije VLADE Crne Gore... (foto)

Milovan Gojović je kazao da 40 godina živi u Australiji te da sve vrijeme Crnu Goru nosi u srcu.

– Bilo bi pogubno i licemjerno ćutati. Zabrinuti smo kriminalizacije građanskih protesta pa ih ovim putem podsjećamo da je crnogorska dijaspora sastavni dio Crne Gore. To ne mogu izmjeniti – poručio je on.

On je kazao da su crnogorska dijaspora i iseljenici uvijek bili, i da će uvijek biti na braniku Crne Gore.

– Skup dijaspore je odgovor na dvoipogodišnju političku krizu koju je izazvala vlast koja u tehničkom mandatu i dalje nastavlja da gazi, ruši i mijenja evropski put Crne Gore kojim je ona krenula još od obnove nezavisnosti i kojem istinski pripada – saopštili su ranije organizatori.

izvor: Pobjeda.me

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

VIC DANA Oženio se Crnogorac iz Srbije…

Kako crnogorac osvaja đevojku??? -Vidis li ti đevojko onaj cvijet Read more