IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MIRNESA, ŽENA KOJE NEMA: Njemački mediji pišu o misterioznoj plavuši- imala pomagače, pljačku planirala 250 metara od policije… (foto)

Na vratima njenog stana visi rukom ispisana poruka glavne inspektorice: ‘Cilindar vaše brave je zamijenjen! Pravi ključevi su kod policije.‘

Njemački Bild ponovo se raspisao o Mirnesi S. iz Busovače koja je navodno ukrala milion eura u Stuttgartu.

Kako su mediji ranije pisali, ova 42- godišnjakinja je 14. oktobra ove godine ukrala više od milion eura iz kompanije za prevoz novca u Stuttgartu u kojoj je bila zaposlena. Od tada joj nema ni traga ni glasa.

“Pljačku vijeka” Mirnesa S. nije izvela sama, najvjerovatnije je u cijeloj akciji učestvovalo između četiri i šest osoba, prenosi njemački Bild ocjenu eksperta iz ove oblasti.

Dalje se navodi da je Mirnesa, iako samo operater u kompaniji, često pomagala kolegama pri pakovanju novca u kese, a sve na osnovu povjerenja koje su kolege imale u nju.

“Previše povjerenja ponekad može da napravi probleme. Prebrojavanje novca i pakovanje je jako osjetljiva stvar. Novac u kešu je na stolu. Ukoliko sačekate pravi trenutak, lako možete da ga ukradete”, rekao je Ervin Piken direktor kompanije koja se takođe bavi transportom novca, prenose Nezavisne.

I portparol policije je takođe saglasan s činjenicom da je Mirnesa najvjerovatnije imala pomagače i da je u toku provjera ko bi to mogao da bude.

“Skoro je nemoguće da je sama ukrala milion eura”, rekao je on.

U međuvremenu, Mirnesin prijatelj Muhamed-Mujo O. objavio je nekoliko video snimaka na kojima je Mirnesa, izazivajući pravu pometnju na društvenim mrežama, sugerišući gdje bi se mogla sakriti.

Čitaj još:   ZAGREBAČKA POLICIJA: Crnogorski državljanin htio da prošvercuje strance do Slovenije, dvoje smjestio u gepek... (foto)

Naime, on je 25. i 26. decembra objavio video klipove, koji su očigledno starijeg datuma, a na kojima ona pjeva. Jedan video je datiran na 23. 9. 2021. godine. Zatim je objavio i video iz aviona, koji navodno slijeće u Sarajevo, uz post: Sarajevo, eto tebi tvoga”. Ispod njegovih postova nalazi se ogroman broj komentara, poput: Interpole, gdje si sada?” i “Prijaviću te policiji!”

U svakom slučaju, i policija je uvjerena da je Mirnesa S. napustila Njemačku i da se krije u inostranstvu. Navodno, postoji već nekoliko tragova koje policija istražuje.

Također, iz ovog njemačkog medija su ranije potražili i njen stan u Stuttgartu, pa su otkrili da se nalazio na trećem spratu u neupadljivoj stambenoj zgradi u Kanštatu. Odatle je samo 250 metara do glavnog ulaza Državnog ureda kriminalističke policije.

Sada je njen stan prazan, a policija je promijenila bravu.

Kako su prenijeli, na vratima njenog stana visi rukom ispisana poruka glavne inspektorke: “Vaš profilni cilindar je zamijenjen! Pravi ključevi su kod policije”.

Bild saznaje da se Mirnesa u ovaj stan uselila u ljeto 2021. godine, a njena komšinica je novinarima rekla da joj se predstavila kao direktorka ekspoziture i da radi od podneva do večeri.

Podsjetimo, ona je iz prostorija kompanije 14. oktobra, oko 15.10 sati ukrala više od milionn eura. Imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom saopštenju nisu pojasnili na koji način je ona iz kompanije iznijela toliki novac. Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do hapšenja 42- godišnjakinje.

Čitaj još:   MASKIRANI RAZBOJNICI NA AUTOPUTU MILOŠ VELIKI: Zaustavljali vozila, palicama razlupali sve redom, ima povređenih, traga se za čak 9 osoba... (foto)

“Nagrada je 37.500 eura i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji”, saopštila je policija u Štutgartu.

izvor: SB

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

DOLIJAO BAHATI VOZAČ BIJELOG LAMBORGINIJA: Pauk krenuo da mu digne auto…

Bahati vozač skupocenog automobila marke "lamborgini hurakan" parkirao je sinoć Read more