Crna Hronika

MIRNESA, ŽENA KOJE NEMA: Njemački mediji pišu o misterioznoj plavuši- imala pomagače, pljačku planirala 250 metara od policije… (foto)

Na vratima njenog stana visi rukom ispisana poruka glavne inspektorice: ‘Cilindar vaše brave je zamijenjen! Pravi ključevi su kod policije.‘

Njemački Bild ponovo se raspisao o Mirnesi S. iz Busovače koja je navodno ukrala milion eura u Stuttgartu.

Kako su mediji ranije pisali, ova 42- godišnjakinja je 14. oktobra ove godine ukrala više od milion eura iz kompanije za prevoz novca u Stuttgartu u kojoj je bila zaposlena. Od tada joj nema ni traga ni glasa.

“Pljačku vijeka” Mirnesa S. nije izvela sama, najvjerovatnije je u cijeloj akciji učestvovalo između četiri i šest osoba, prenosi njemački Bild ocjenu eksperta iz ove oblasti.

Dalje se navodi da je Mirnesa, iako samo operater u kompaniji, često pomagala kolegama pri pakovanju novca u kese, a sve na osnovu povjerenja koje su kolege imale u nju.

“Previše povjerenja ponekad može da napravi probleme. Prebrojavanje novca i pakovanje je jako osjetljiva stvar. Novac u kešu je na stolu. Ukoliko sačekate pravi trenutak, lako možete da ga ukradete”, rekao je Ervin Piken direktor kompanije koja se takođe bavi transportom novca, prenose Nezavisne.

I portparol policije je takođe saglasan s činjenicom da je Mirnesa najvjerovatnije imala pomagače i da je u toku provjera ko bi to mogao da bude.

“Skoro je nemoguće da je sama ukrala milion eura”, rekao je on.

U međuvremenu, Mirnesin prijatelj Muhamed-Mujo O. objavio je nekoliko video snimaka na kojima je Mirnesa, izazivajući pravu pometnju na društvenim mrežama, sugerišući gdje bi se mogla sakriti.

Naime, on je 25. i 26. decembra objavio video klipove, koji su očigledno starijeg datuma, a na kojima ona pjeva. Jedan video je datiran na 23. 9. 2021. godine. Zatim je objavio i video iz aviona, koji navodno slijeće u Sarajevo, uz post: Sarajevo, eto tebi tvoga”. Ispod njegovih postova nalazi se ogroman broj komentara, poput: Interpole, gdje si sada?” i “Prijaviću te policiji!”

U svakom slučaju, i policija je uvjerena da je Mirnesa S. napustila Njemačku i da se krije u inostranstvu. Navodno, postoji već nekoliko tragova koje policija istražuje.

Također, iz ovog njemačkog medija su ranije potražili i njen stan u Stuttgartu, pa su otkrili da se nalazio na trećem spratu u neupadljivoj stambenoj zgradi u Kanštatu. Odatle je samo 250 metara do glavnog ulaza Državnog ureda kriminalističke policije.

Sada je njen stan prazan, a policija je promijenila bravu.

Kako su prenijeli, na vratima njenog stana visi rukom ispisana poruka glavne inspektorke: “Vaš profilni cilindar je zamijenjen! Pravi ključevi su kod policije”.

Bild saznaje da se Mirnesa u ovaj stan uselila u ljeto 2021. godine, a njena komšinica je novinarima rekla da joj se predstavila kao direktorka ekspoziture i da radi od podneva do večeri.

Podsjetimo, ona je iz prostorija kompanije 14. oktobra, oko 15.10 sati ukrala više od milionn eura. Imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom saopštenju nisu pojasnili na koji način je ona iz kompanije iznijela toliki novac. Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do hapšenja 42- godišnjakinje.

“Nagrada je 37.500 eura i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji”, saopštila je policija u Štutgartu.

izvor: SB

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

DOLIJAO BAHATI VOZAČ BIJELOG LAMBORGINIJA: Pauk krenuo da mu digne auto…

Bahati vozač skupocenog automobila marke "lamborgini hurakan" parkirao je sinoć Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 19. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan u…

7 sati ago

Identifikovani navijači koji su učestvovali u incidentima u Nikšiću… (foto, video)

Meč polufinala plej-ofa Sutjeska - Budućnosr Violi je prekinut sredionom druge četvrtine, nakon što su…

8 sati ago

NEBOJŠA Redžić: Neće ona niđe… (foto)

Amandmani na rezoluciju o Srebrenici i prijedlog rezolucije o Jasenovcu, možda u evropskim i regionalnim…

8 sati ago

NEVRIJEME POGODILO SRBIJU- Apokaliptični prizori, kreće se ka OVIM DIJELOVIMA: “ŠTA JE OVO MAJKO MILA?!” (foto, video)

Jako nevrijeme koje su ranije meteorolozi najavili, ovog poslije podneva stiglo je iz Bosne u…

10 sati ago

SARAJEVO- osvanuo LJUBAVNI TRANSPARENT: “RAMIZE, ljubavi, volim te. Svjedok su Miljacka, Sarajevo i Bog”… (foto)

Ljubavni transparent koji je osvanuo jutros na Latinskoj ćupriji u Sarajevu izazvao je znatiželju i…

16 sati ago

This website uses cookies.