IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZNA LI Nermin NIKŠIĆ UOPĆE ŠTA JE POTPISAO: Milan TEGELTIJA DEMANOVAO LIDERA SDP- a… (foto)

Na istup NERMINA Nikšića reagovao je Dodikov savjetnik Milan Tegeltija i podsjetio ga na prvu stavku nedavno potpisanog sporazuma…

BANJA LUKA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 29- XII- 00: 34… ZNA LI Nermin NIKŠIĆ UOPĆE ŠTA JE POTPISAO: Milan TEGELTIJA DEMANOVAO LIDERA SDP- a… (foto)

Lider SDP- a Nermin Nikšić večeras je reagovao na posljednje istupe lidera SNSD- a Milorada Dodika poručivši mu da ono što radi u priča u posljednje vrijeme “odudara od sporazuma” koji su nedavno potpisali Osmorka, HDZ i SNSD.

Podsjećamo, predsjednik bh. entiteta RS-a Milorad Dodik danas je rekao da “uprkos saradnjii sa strankama u Sarajevu, dogovora i pregovora oko državne imovine neće biti jer ona ne pripada državi već entitetu i na tome će se vidjeti hoće li biti Bosne i Hercegovine ili ne”.

Na Nikšićev istup večeras je reagovao Dodikov savjetnik Milan Tegeltija i podsjetio ga na prvu stavku nedavno potpisanog sporazuma.

Čitaj još:   Što je to MIRSAD Rastoder Crnoj Gori i dijaspori... (foto, video)

Nije dio sporazuma o pravljenju Vijeća ministara odricanje od vlastitih politika nijedne strane. Nije dio sporazuma odricanje od imovine i nadležnosti RS. Ono što govori Milorad Dodik upravo je u skladu sa prvom stavkom sporazuma – poručio je Tegeltija Nikšiću i priložio mu sadržaj dijela sporazuma u kojem piše sljedeće:

Uvažavajući strukturu i ustavne nadležnosti Bosne i Hercegovine (BiH) predviđe Opštim okvirnim sporazumom za mir (Dejtosnkim sporazumom) i Ustavom BiH kao Aneksom IV tog sporazuma, poštujući ustavne nadležnosti Bosne i Hercegovine, Federacije BiH I RS, Brčko Distrikta BiH, kantona, gradova i opština…

izvor Hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more