IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

„Anonimusi“ prijete Vučiću: Mi ne praštamo, očekujte nas… (foto, video)

Preteću poruku objavljenu u videu snimku prenosimo u cijelosti…

PRIŠTINA: Regija, Crna Hronika, vijesti, petak, 30- XII- 10: 34… „Anonimusi“ prijete Vučiću: Mi ne praštamo, očekujte nas… (foto, video)

Međunarodna grupa poznata kao „Anonimusi“ objavila je pretnju predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. U objavi na Tviteru sa ukrajinskom zastavom, i u video zapisu, uz uvrede i pretnje govore o poslednjim dešavanjima na Kosovu i otvoreno prijete predsjedniku Srbije, prenosi Kosovo online.

Preteću poruku objavljenu u videu snimku prenosimo u cijelosti.

„Pozdrav građani svijeta, ovo je poruka Anonimnih predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću. Primijetili smo da tenzije i ratnohuškačke provokacije na sjeveru Kosova od strane srpskih kriminalnih grupa pokušavaju da izazovu oružani sukob.

Srpski autokratski predsjednik Aleksandar Vučić, marioneta Vladimira Putina, pokušava da destabilizuje region, koristeći mehanizme nasilja i terora ratnog zločinca Slobodana Miloševića, ali zna se da će njegovi pokušaji za njega biti samoubilački.

Na vrhuncu rata u Ukrajini, Srbija je bila i i dalje je jedina država koja je zvanično proglasila savez sa Rusijom, odbijajući stalne pozive Zapada da se pridruži sankcijama Evropske unije.

I ne samo to, već je Vučić, Putinova marioneta, ponovo prikazao svoju ratobornu revnost, kao rušioca regionalne stabilnosti, ugrožavajući teritorijalni integritet Kosova pričajući o povratku srpskih snaga na Kosovo, patrolama u pograničnom području, proglašenju vanrednog stanja koje on sam kreira, kao izgovor da izbjegne suštinu problema: „Spajanje Srbije sa demokratskim svijetom“.

Čitaj još:   GI 21. maj: DRITANOV JURIŠ NA PREMIJERSKO MJESTO nesumnjivo će UVESELJAVATI javnost narednih dana...

Podsticanje nasilja, napadi na novinare, napadi na policiju, kosovske institucije i one sa međunarodnim mandatom, kao i postavljanje barikada i korišćenje inkriminisanih struktura na sjeveru Kosova, i to je dio strategije vaše Vlade za pravljenje stanja napetosti, i držanje Kosova i regiona taocima retorike prošlosti.

Ali nećemo ostati ravnodušni pred ovim terorom. Naša kolektivna reakcija biće odlučna i trenutna.

Anonimni nisu mala grupa nemoćnih ljudi koje treba ignorisati. Mi smo organizovan i globalno aktivan kolektiv istomišljenika, i ako ne zaustavite svoje opasne akcije na Kosovu, naša poruka će biti jasna.

Narod Kosova nije bez podrške. Mi smo Anonimni. Mi smo legija. Mi ne opraštamo. Ne zaboravljamo. Očekujte nas“, saopšteno je u poruci „Anonimusa“.

BONUS VIDEO: Anonymous Group Support Kosovo, Message to Serbian President Vucic

Čitaj još:   POTRESNO I TUŽNO: Dijelili paradajz, građani se otimali i grabili... (foto i video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more