IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Iz BS- a, jasno saopštili: Bošnjačka stranka neće u Lekićevu vladu… (foto)  

Bošnjačka stranka neće učestvovati u razgovorima za formiranje 44. Vlade čiji je mandatar Miodrag Lekić

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 30- XII- 17: 34… Iz BS- a, jasno saopštili: Bošnjačka stranka neće u Lekićevu vladu… (foto)  

Iz BS- a su prethodnih dana jasno saopštili da ne žele da budu partneri onima koji Crnu Goru svjesno vuku u međunarodnu izolaciju.

To je nedavno saopštio i lider BS-a Ervin Ibrahimović. Vlada koja se formira suprotno apelima partnera iz EU i SAD, nema podršku BS- a.

“Onaj ko Crnu Goru svjesno skreće sa evropskog puta i vodi je prema novoj međunarodnoj izolaciji, ne može za to naći partnera u Bošnjačkoj stranci, jer su negativne posljedice takve politike od prije 30 godina i danas snažno prisutne u društvenom, političkom i ekonomskom životu Crne Gore”, kazao je Ibrahimović.

Čitaj još:   Vic dana Mujo i Haso iznose trosjed...

Aktuelna parlamentarna većina riješena je da, uprkos apelima međunarodnih partnera, na osnovu neustavnih izmjena Zakona o predsjedniku, da mandat Lekiću za formrianje 44. Vlade.

Najavljeno je da će ta Vlada biti izabrana do 19. januara, a jedan od lidera DF- a Nebojša Medojević već je poručio da ukoliko ne bude koordinator službi bezbjednosti PzP neće podržati tu Vladu.

Ranije danas lider Albanske alternative Nik Đeljošaj je poručio da manjinske partije ne treba da razgovaraju o učešću u novoj Vladi, jer se “vraćamo u devedesete”.

izvor aktuelno.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more