IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILOŠ NIKOLIĆ: Grupa zavjerenika koja služi Moskvi i Beogradu priznala da želi da uništi san o životu u EU

İmenovanjem Miodraga Lekića za neustavnog mandatara, pučistička parlamentarna većina napravila je još jedan korak ka međunarodnoj izolaciji Crne Gore i zaustavljanju evropskih integracija, ocijenio je poslanik portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

Uprkos jasnom i precizno saopštenom mišljenju Venecijanske komisije, brojnim nedvosmislenim upozorenjima s najviših adresa iz Brisela i Vašingtona, i apelima čitave međunarodne zajednice, pučisti su, ističe Nikolić, pod dirigentskom palicom Andrije Mandića, nastavili da razaraju ustavne temelje Crne Gore.

– Grupa zavjerenika protiv sopstvene države, zaokupljena služenjem prema Moskvi i Beogradu, formalno je priznala da želi da uništi san naših građana o životu u EU. Njihova očajnička kupovina vremena pred neminovne izbore put je koji vodi do potpune konfrontacije sa demokratskim svijetom – istakao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, “tijesna pučistička većina”, od samo jednog poslanika, dvije godine je razarala Crnu Goru, pokušavajući da joj oduzme državna svojstva, da je učini nefunkcionalnom, i da u finalu dokaže da nema kapacitete da bude suverena država.

Čitaj još:   KO SVE IDE SA DRITANOM Abazovićem u BEOGRAD: Delegacija od “SAMO” 12 članova...

– Epilog takvog minulog rada je i karikaturalna predstava u kojoj pučisti biraju neustavnog mandatara. Činjenica da neko, sa izvjesno dugim životnim iskustvom, bez obzira na sve motive, pristaje da bude neustavni mandatar i pion Andrije Mandića, zaista je poražavajuća za crnogorsku demokratiju – naglasio je Nikolić.

Kako je naglasio i ova predstava će imati svoj neslavan kraj, kao i sve dosadašnje predstave, čiji su glavni protagonisti ljudi koji, dodaje Nikolić, u kontinuitetu potkopavaju međunarodni kredibilitet sopstvene države.

– Biće to samo novi gubitak dragocjenog vremena i novo brukanje Crne Gore. Jedini izlaz iz dugotrajuće krize su vanredni parlamentarni izbori, uz prethodno uspostavljanje pune funkcionalnosti Ustavnog suda – zaključio je Nikolić.

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more