IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predrag SEKULIĆ sumira i sagledava POLITIČKU 2022: Godina je bila mučenje i za poslanike i za građane, ne mislim da će naredna donijeti boljitak… (foto, video)

Sekulić za kraj ocjenjuje da je i u političkom i u ekonomskom smislu dosta teška godina, puna izazova te da ne misli da će naredna donijeti neki boljitak…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 31- XII- 13: 34… Predrag SEKULIĆ sumira i sagledava POLITIČKU 2022: Godina je bila mučenje i za poslanike i za građane, ne mislim da će naredna donijeti boljitak… (foto, video)

Ovu godinu je obilježio pad Vlade Zdravka Krivokapića i formirnaje vlade Dritana Abazovića i nažalost ni jedna ni druga Vlada nijesu ispunile očekivanja građana, kazao je za Antenu M poslanik DPS- a Predrag Sekulić ocjenjujući godinu na izmaku.

„To ne govorim zbog političkog odnosa, nego zbog opšteg odnosa prema svemu onome što se dešavalo u protekle dvije godine od parlamentarnih izbora 2020. Činjenica da je Vlada Abazovića trajala samo 110 dana, dovoljno govori sama za sebe.

Bez obzira na upozorenje da će DPS srušiti vladu ukoliko potpiše Temeljni ugovor, on je potpisao istorijski falsifikat ne obazirući se na političke posljedice. Nakon toga došlo se do pokušaja da se formira neka nova parlamentarna većina.

U ovom trenutku nemamo Ustavni sud, a nažalost ova godina je donijela dodatno urušavanje svih državnih institucija.Tako što se tiče političkog dijela, ova godina je bila jednako mučenje kako za nas u parlamentu, tako za građane Crne Gore“.

Čitaj još:   BIH, Jutarnja temperatura u minusu, tokom dana zubato sunce, uveče finalni obrt: Zima definitivno stiže...

Što se ekonomske slike tiče, Sekulić ističe da je program Evropa sad donio povećanje standarda građanima Crne Gore makar u onom dijlu što se tiče povećanja plata ali sa druge strane zbog inflatornog udara te plate manje vrijede nego na početku tog programa.

„Čini mi se da su sada najoštriji kritičari oni koji su glasali za taj program, tako ne treba trošiti mnogo riječi na to da ni ovaj program nije ispunio svoju svrhu. Ono što danas gledamo je dodatno zaduživanje Crne Gore i to govori samo za sebe i ono što je najgore mi danas trošimo ono što nismo zaradili i to će samo doprinositi dodatnom zaduživanju“.

Sekulić za kraj ocjenjuje da je i u političkom i u ekonomskom smislu dosta teška godina, puna izazova te da ne misli da će naredna donijeti neki boljitak.

„Ne mislim da će Lekić koji je dobio neustavan mandat uspjeti da sastavi Vladu i vjerujem da ćemo na proljeće imati i predsjedničke i parlamentarne izbore“, zaključio je PREDRAG Sekulić.

Čitaj još:   Prevaranti sa juga Srbije: Prodaju negativne testove na koronu, zna se i cijena... (foto)

BONUS VIDEO: Pressing/ Predrag Sekulić, poslanik Demokratske partije socijalista/ Urednik Esad Krcić

izvor Antena M.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more