IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS: Pretežno sunčano, pozitivno će djelovati na vaše i naše raspoloženje… (foto)

U regionu Zapadni BALKAN jutros bilo je magle i niskih oblaka, a u ostalim dijelovima sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijeti, ponedeljak, 02: 01- 2023, 09: 54… VRIJEME DANAS: Pretežno sunčano, pozitivno će djelovati na vaše i naše raspoloženje… (foto)

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -4 stupnja, Livno -1, Drvar i Srebrenica 1, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Široki Brijeg i Zenica 2, Banja Luka, Doboj i Tuzla 3, Bijeljina i Ivan Sedlo 4, Mostar 5, Trebinje i Zvornik 6, Bihać 7, Gradačac 9 i Neum 10 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 953 milibara, za 11 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niskih naoblaka. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 12 do 18 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima u nižim dijelovima grada magla i niska oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Stabilne vremenske prilike, uz više sunca i bez izrazitih oscilacija, pozitivno će danas djelovati na raspoloženje većine stanovništva.

Čitaj još:   VRIJEME, SUNČANO I SVE TOPLIJE DO SRIJEDE, A ONDA: Temperatura do 28 stepeni, pa onda... (foto)

Pri tome će najveće probleme osjetljivim osobama uzrokovati magla u jutarnjim i večernjim satima, kada je poželjno biti oprezniji i zaštititi respiratorne organe.

Tokom dana, pod uticajem zatopljenja bit će ugodnije, stoga će i hronični bolesnici osjetiti olakšanje, saopćeno je iz FHMZ- a BiH.

ponedjeljak, 02.01.2023. godine
Opća slika će biti relativno povoljna, a stabilno i toplo vrijeme za ovo doba godine, ugodno će djelovati na većinu populacije. Problemi kod hroničnih bolesnika mogući su usljed povećanog zagađenja zraka, naročito u gradskim sredinama, što će pod uticajem anticiklone biti izraženije nego prethodnih dana. Preporučljivo je reducirati kretanje u jutarnjim i večernjim satima.

utorak, 03.01.2023.godine
Stabilne vremenske prilike, uz više sunca i bez izrazitih oscilacija, pozitivno će djelovati na raspoloženje većine stanovništva. Pri tome će najveće probleme osjetljivim osobama uzrokovati magla u jutarnjim i večernjim satima, kada je poželjno biti oprezniji i zaštititi respiratorne organe. Tokom dana, pod uticajem zatopljenja biće ugodnije, stoga će i hronični bolesnici osjetiti olakšanje.

Čitaj još:   TURSKA, Hotel za golubove: "Gosti", vrijedni između nekoliko stotina i desetina hiljada eura... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more