IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANIJEL Živković: DF će Mandatara LEKIĆA, politički potrošiti za vlastitit interes, resorima se trguje kao 2020… (foto)

DANIJEL Živković napominje da antievropska koalicija nastavlja utabanim putem antiustavnog djelovanja. Konstatuje da to više nije izolavan slučaj, već ustaljena praksa…

PODGOORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 04: 01- 2023, 08: 54… DANIJEL Živković: DF će Mandatara LEKIĆA, politički potrošiti za vlastitit interes, resorima se trguje kao 2020… (foto)

Mandatar Miodrag Lekić je za Demokratski front samo bivši lider tog saveza kojeg još jednom treba politički potrošiti za njihov interes.

A kako su već krenule trgovine oko resora i međusobna ucjenjivanja, jasno je da imamo reprizu onoga što se dešavalo nakon 30. avgusta 2020. godine, kaže za CdM šef Poslaničkog kluba DPS Danijel Živković, odgovarajući na pitanje zašto je DF baš Lekića odabrao da bude mandatar.

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović proglasila je 29. decembra za mandatara za sastav nove vlade kandidata parlamentarne većine, lidera DEMOS-a Lekića. Predsjednika DEMOS-a za mandatara je predložio DF, a prihvatio ga ostatak parlamentarne većine.

Živković napominje da antievropska koalicija nastavlja utabanim putem antiustavnog djelovanja. Konstatuje da to više nije izolavan slučaj, već ustaljena praksa.

“DF je preuzeo dirigentsku palicu u rušenju Ustava. Udruženi u namjeri da po svaku cijenu dođu do vlasti drugi politički subjekti iz većine dopuštaju da im Andrija Mandić bude dirigent i portparol. Pristali su na ulogu vagona u kompoziciji koja Crnu Goru vodi u međunarodnu izolaciju i svakako će to imati ozbiljne posljedice po državu i građane…

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Slučajni predsjednik JAKOV Milatović, pokazao da nema integritet da brani interese Crne Gore... (foto, video)

Na kraju, sve se mora završiti na izborima. Svjesni tih okolnosti, dio subjekata u izvršnoj vlasti kupuje još koju nedjelju na funkcijama koje bi trebalo da im obezbijede bolju poziciju na vanrednim parlamentarnim izborima”, smatra Danijel Živković.

Sagovornik CdM- a je jasan– da bi Crna Gora što prije izašla iz političke i institucionalne krize neophodno je u najkraćem roku izabrati četvoro sudija Ustavnog suda.

“S obzirom na to da su svi politički subjekti u Skupštini Crne Gore saopstili da je najvažniji zadatak obezbjeđivanje funkcionalnosti Ustavnog suda, vjerujem da neće biti potrebno mnogo napora da se dođe do dogovora…

Ipak, poučeni prethodnim iskustvima koja upućuju na to da je parlamentarne većine jednostranim odlukama bez konsultacija sa opozicijom dostavljala gotova rješenja, moramo biti oprezni…

Da ne bi došli u istu situaciju kao prethodnog puta, neophodan je najširi politički dijalog u kratkom roku kako bi Skupština Crne Gore završila svoj dio posla propisan Ustavom”, kazao je Živković za CdM. (Miraš Dušević)

Čitaj još:   VIC DANA: Vučić kad ugrabi nedeljom ide na šišanje, a danas berber ga upita voli li on Bošnjake ili… (foto)

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more