IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA- Lekić počinje razgovore sa većinom: Stigli Abazović, Mandić, Medojević, Knežević, Joković, Bečić… (foto)

Miodrag Lekić otpočeće pregovore za sastav nove vlade sa predstavnicima parlamentarne većine danas u 12 sati…

PODGOORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 04: 01- 2023, 12: 54… PODGORICA- Lekić počinje razgovore sa većinom: Stigli Abazović, Mandić, Medojević, Knežević, Joković, Bečić… (foto)

Na sastanak  su stigli premijer u tehničkom mandatu i lider GP URA Dritan Abazović, ministraka i funkcionerka URE Ana Novaković Đurović, lideri DF- a Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević, lider SNP- a Vladimir Joković, predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, kao i lideri Radničke partije i Prave Crne Gore Maksim Vučinić i Marko Milačić, te lider CIVIS- a Srđan Pavićević.

Kako je ranije najavljeno, na sastanku će biti riječi o sastavu vlade i dinamici njenog formiranja.

Podsjećamo, parlamentarna većina proglasila je 29. decembra Miodraga Lekića za mandatara za sastav nove Vlade Crne Gore na osnovu izmjena Zakona o predsjedniku.

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Što prije izabrati sudije Ustavnog suda i krenuti u sređivanje unutrašnjeg stanja u državi... (foto, video)

Lekić je ranije kazao da je moguće da će Vlada biti formirana do 20. januara.

Nakon što predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odbio da proglasi mandatara, Skupština je konstovala da Đukanović nije postupio u skladu sa ustavom i zakonom te su se, kako je kazala predsjednica Parlamenta Danijela Đurović, stekli uslovi da se primijeni izmijenjeni Zakon o predsjedniku i Lekić proglasi mandatarom jer ima podršku većine. (Miraš Dušević)

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

PODGORICA: Iz Crne Gore na hadž u Mekku otputovala 82 vjernika…

Buduće hadžije i hadžinice, ukupno njih 82, okupili su se Read more