BiH

PORUKA IZ BEOGRADA ODJEKUJE REGIONOM: “Hvala Seji Brajloviću i svim divnim ljudima, rodila su se nova prijateljstva…”

Tako se početni šok, nakon što su gostima u ulici Tabašnica, koja se nalazi nedaleko od mosta Festina Lente na dva vozila srbijanskih registarskih oznaka probušene gume, pretvorio u jedno pozitivno iskustvo.

Jedan od turista iz Beograda na čijem vozilu su u Sarajevu probušene gume zahvaljujući humanosti ugostitelja Seje Brajlovića, ali i profesiononalnosti i uslužnosti ostalih s kojima su imali službeni kontakt na kraju iz BiH odlazi sretan. Brajlović je ispunio obećanje, platio svu štetu, ali gostima iz Beograda omogućio i da upoznaju divne ljude, piše Ljudski.ba.

-Želim samo da Vam javim da je Sejo ispoštovao svaku riječ i da je stvarno kupio sve nove gume, platio montiranje, balansiranje i dobili smo besplatnu večeru. Znam sve to jer sam ja vozač Dacia vozila, a moj zet je vozač Volvo vozila. A kao višegodišnji pratilac vaše stranice želio sam da sa Vama podijelim informaciju iz prve ruke, napisao je Bojan Gregurek na “Stranica ljubavi između Srba, Hrvata i Bošnjaka. Širimo ljubav, a ne mržnju”.

Tako se početni šok, nakon što su gostima u ulici Tabašnica, koja se nalazi nedaleko od mosta Festina Lente na dva vozila srbijanskih registarskih oznaka probušene gume, pretvorio u jedno pozitivno iskustvo.

– Radi ovakvih pojedinaca koji nam “uništavaju” dobrosusjedske odnose, osobama koje su došle da ostave novac u našem gradu, želimo da platimo kompletnu uslugu mijenjanja guma i balansiranja i na taj način da se “odužimo” za mnogobrojne goste koji su bili kod nas u restoranu koji su nam dali povjerenje, a broje se na hiljade u zadnjih mjesec dana. Sarajlije su inače uvijek bili domaćini koji su poštovali turiste i koji su uvijek dobrodošli u naš grad. “Ovi” koji su ovo uradili, neka im ide na čast, poručio je Brajlović.

Zamolio je oštećene osobe da mu se jave direktno u restoran i da ponesu sa sobom dokaz izvještaja o šteti i da odu iz našeg grada sa lijepim sjećanjima za Novogodišnje praznike. Sejo obećao, Sejo ispunio i osvjetlao obraz Sarajeva, piše Ljudski.ba.

-Smatram da smo ovim gestom upoznali mnogo divnih ljudi u Sarajevu, počev od policije, forenzičara, vulkanizera, vlasnika konobe Luka iz Sarajeva kao i velikom gospodinu Seji koji sve sve finansirao, svi su pružali bezuslovnu pomoć kako su znali i umeli. Ja samo mogu da kažem hvala tom čoveku koji nam je omogućio da upoznamo predivne ljude iz Sarajeva.”Srdačan pozdrav, poručio je Bojan Gregurek.

izvor: SB

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Formirana nova vlast u Ulcinju: “Forci” predsjednik opštine, DPS dobio čelnu poziciju Skupštine, u opoziciji URA i… (foto, video)

U Ulcinju je danas zaključen sporazum o formiranju nove koalicije, koja će imati mandat do…

9 sati ago

Dnevni horoskop za 15. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan zahvalan,…

10 sati ago

MILAN Pipun Knežević, u Skupštini obratio se poslaniku DPS- a, NERMINU Abdiću: “Supruga je mislila da sam izazvao incident”; NERMIN Abdić: Dugujete mi ručak… (foto, video)

Danas je tokom skupštinskog zasijedanja u sali bilo i smijeha... PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti,…

11 sati ago

Nevjerovatna statistika Sandžaklije IFETA- Ika ĐAKOVCA: Rame uz rame sa NATHOM i KANGOM… (foto, video)

U modernom fudbalu pogoci su rezervisani za napadače, od onih klasičinih centarfora, lažnih devetki do…

12 sati ago

U petoj najbogatijoj zemalji svijeta nakon 84 godine osnovana Komunistička partija… (foto)

“Krajnje je vrijeme za povratak revolucionarnog komunizma”, rekao je politički sekretar Dersu Heri, navodi se u…

15 sati ago

VELIKA TUGA: Na ahiret preselila NEDRETA majka pjevača MIRZE Selimovića, sutra dženaza- ”Odmori se najdraža moja”… (foto)

Neutješni Mirza Selimović tuguje za majkom Nedretom koja je jučer preminula u 57. godini života.…

18 sati ago

This website uses cookies.