IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Prelazak s kuna na eure u Hrvatskoj: Muke Hrvata, koliko novca je dovoljno staviti na harmoniku… (foto, video) 

Prelazak s kuna na eure u susjednoj Hrvatskoj rezultirao je brojnim dilemama i kalkulacijama, a sada je na red došlo i pitanje “koliko je sada dovoljno staviti novca na harmoniku”…

DUBROVNIK: Hrvatska, Ekonomija, vijesti, četvrtak, 05: 01- 2023, 10: 54… Prelazak s kuna na eure u Hrvatskoj: Muke Hrvata, koliko novca je dovoljno staviti na harmoniku… (foto, video) 

Usljed odlaska kune u historiju i prelaska na euro u susjednoj Hrvatskoj građani su ovih dana “na mukama” zbog računanja na novoj valuti.

Tako je na društvenim mrežama na red došlo i jedno “važno” pitanje. Na Facebook grupi Crazy Croatia jedan korisnik je podijelio objavu koja je za kratko vrijeme privukla značajnu pažnju.

Ovaj put je šaljivo upitao: “Šta sad ide u harmoniku? 20 eura premalo, 50 eura previše”.

U komentarima su se odmah javile brojne šaljivdžije te su nostalgično poručile: “Stjepane bio si taman”, aludirajući na novčanicu od 200 kuna na kojoj je bio lik Stjepana Radića.Naime, 200 kuna bi iznosilo nešto više od 25 eura– odnosno približno 50 KM.

Čitaj još:   SUPER HABERI: Palestina najavila prekid odnosa sa zemljama koje otvore ili premjeste ambasade u Jerusalem...(foto)

U komentarima su neki predlagali da bi kao i trgovci mogli “zaokružiti” na 50 eura. Drugi su imali drugačije mišljenje te su tvrdili da je 20 eura sasvim dovoljno, a neki su predlagali da se doda i još jedna novčanica od 10 eura.

Opet, bilo je i inovativnih ideja te su predlagali da harmonika od sad ide “na terminal za kartično plaćanje”.

Bonus video: Hrvatska u šengenu, kune odlaze u historiju

Izvor:klix.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more