IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DETONACIJE U EVROPSKOJ PRIJESTOLNICI KULTURE: U Novom Sadu za Badnje veče pucnjave, badnjaci izgledaju kao srednjovekovne lomače… (foto, video)

Uprkos tradicionalnoj Božićnoj čestitki “Mir Božji– Hristos se rodi”, u Novom Sadu, glavnom gradu Vojvodine i Evropskoj prijestolnicI kulture za 2022. godinu, atmosfera više podsjeća na ratno stanje…

NOVI SAD: Srbija, Crna Hronika vijesti, subota, 07: 01- 2023, 00: 54… DETONACIJE U EVROPSKOJ PRIJESTOLNICI KULTURE: U Novom Sadu za Badnje veče pucnjave, badnjaci izgledaju kao srednjovekovne lomače… (foto, video)

U Novom Sadu za Badnje veče pucnjava kao da je rat, badnjaci kao srednjovekovne lomače

U svim dijelovima grada već satima se neprestano čuju detonacije od petardi, topovskih udara, vatrometa, a na mnogim mjestima badnjaci više liče na lomače.

Uprkos tradicionalnoj Božićnoj čestitki “Mir Božji – Hristos se rodi”, u Novom Sadu, glavnom gradu Vojvodine i Evropskoj prijestolnicI kulture za 2022. godinu, atmosfera više podsjeća na ratno stanje: u svim dijelovima grada već satima se neprestano čuju detonacije od petardi, topovskih udara, vatrometa, a na mnogim mjestima badnjaci više liče na lomače.

Čitaj još:   MEDINA: U Poslanikovoj džamiji, klanjana dženaza, ubijenom novinaru, Khashoggiju...

Badnjaci se lože u crkvenim dvorištima, između zgrada u svim dijelovima grada, a na Novom naselju i na Klisi su pripremljeni badnjaci visine nekoliko metara, koji podsjećaju na inkvizitorske lomače iz mračnog srednjeg vijeka.

Na takvim mjestima, prisutni građani piju alkohol u velikim količinama i puštaju ultranacionalističke pjesme. Cijeli grad smrdi na barut.

Sve u svemu – ne izlazite napolje bez prijeke potrebe i budite što dalje od prozora, napolju je pravi pravcati varvarski pir!, piše Autonomija.

BONUS VIDEO- Ravnogorci se uz četničku ikonografiju okupili u centru Višegrada na badnje veče

izvor (SB)

GORDANA Đurović: Stav svih ministara EU da je CRNA GORA veliko razočaranje… (foto)

Izjava ministarke vanjskih poslova Slovenije Tanje Fajon da je Crna Gora „rak Read more