IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS- Vlasnik psa koji je IZGRIZAO DJEVOJČICU izgubio živce: ‘Odje**i te’ u čemu je problem?” (foto)

Policija je jedan od razloga za vlasnikovu krivnju pronašla i u činjenici da je, u trenutku kada mu je pas pobjegao, imao 4,07 promila alkohola u krvi.

“Medo nikada nije napadao ljude, baš nikada. Znao je napasti druge pse i mačke, ali ljude nikada. Najvjerovatnije je da se zaigrao, no sumnjam da je išao ugristi dijete”, rekla je jedna stanovnica Ulice Kustošijski venec u Zagrebu, u kojoj je prije tri dana američki stafordski terijer napao petogodišnju djevojčicu te je ugrizao za nogu, a policija je zbog nedržanja psa pod nadzorom protiv njegovog 48-godišnjeg vlasnika podnijela kaznenu prijavu zbog tzv. dovođenja u opasnost opće opasnom radnjom.

Policija je jedan od razloga za vlasnikovu krivnju pronašla i u činjenici da je, u trenutku kada mu je pas pobjegao, imao 4,07 promila alkohola u krvi.

“Sumnja se da je 48-godišnjak svog psa pasmine američki stafordski terijer držao na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi, posebice djece te životinja, omogućivši mu kretanje bez nadzora, a suprotno odredbama Zakona o zaštiti životinja.

Naime, 5. januara 2023. oko 16.45, iskoristivši nepažnju osumnjičenog i njegovu alkoholiziranost od 4,07 g/kg alkohola u organizmu, prilikom ulaska osumnjičenog u dvorište njegove kuće u Ulici Kustošijski venec, pas je napustio dvorište, nakon čega je na ulici napao i ugrizao maloljetno dijete pritom joj nanijevši ozljedu lijeve potkoljenice”, izvijestila je policija danas ujutro.

Dijete je, kako piše Jutarnji list, osim što je pretrpjelo strašan šok, u napadu staforda samo lakše ozlijeđeno.

“Djevojčica je zadobila nekoliko manjih i plićih rana donjih ekstremiteta, bez lomova, ozljeda tetiva i krvnih žila. Puštena je na kućnu njegu uz antibiotike i analgetike, a utvrđeno je da je pas uredno cijepljen”, rekli su iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj gdje su pregledali djevojčicu nakon napada.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Napadnuti BOŠNJACI, sukob pristalica DPS-a i opozicije u Podgorici, pjevale se ČETNIČKE pjesme (foto i video)

Kuća Roberta H. čiji je pas izgrizao petogodišnju djevojčicu (Foto: Željko Puhovski/CROPIX)

Psa ne krive ni pojedini članovi porodice napadnute djevojčice, koji su kratko rekli da je cijela priča prenapuhana, no u četvrtak poslijepodne susjedima koji su čuli vrištanje ta priča se nije činila bezazlenom.

Kako piše dalje, Jutarnji list, djevojčica se Kustošijskim vencem šetala sa svojom tetom; inače ne živi u tome kvartu, nego je došla u posjetu rodbini. U jednome trenutku napao ju je staford koji je pobjegao iz obližnjega dvorišta Roberta H. (48), a vlasnik je pritom vikao na psa da se vrati u dvorište inače će ga “odvesti u šinteraj”.

Pas je najprije prišao djetetu s leđa te skočio na njega pokušavši ga ugristi za leđa, no nije uspio zbog jakne. Teta je tada podigla djevojčicu u zrak, a pas je misleći da je u pitanju neka igra ugrizao dijete za lijevu nogu, na sreću ne jako. Čuvši vrisku, susjedi su pohitali na cestu, a jedan od njih navodno je uzeo nož kako bi otjerao psa.

Kako susjedi kažu, Medo je i prije znao lutati bez nadzora, a u najmanje dva navrata napao je pse koje je susreo na ulici, no kako oni govore, nikada nije napao ljude. Štoviše, u susjedstvu ga se, navodno, nisu bojali, nego su mu i davali jesti.

“Ja tu svakoga dana svojega psa šetam i nikada nije bilo problema. Jede mi iz ruke, vjerujte mi”, rekao  je jedan susjed.

No, puno manje lijepih riječi susjedi su imali za vlasnika Roberta H., koji je, nakon napada svojeg psa u četvrtak, s 4,06 promila završio u policiji i, navodno, poslije na triježnjenju.

Čitaj još:   BUDVA: KORONA KOLAPS, sa pozitivnim testom idu na plažu... (foto)

Danas se pak automobilom oko 13 sati dovezao kući te nije bio raspoložen ni za kakav razgovor s novinarima koje je zatekao ispred kuće i koji su ga upitali da iznese svoju verziju događaja. “Daj od…..e!” promrmljao je te rekao da ga niko nema pravo snimati i da će podnijeti tužbe jer se pišu neistine. Kada su mu rekli da on onda kaže što je istina, odbio je.

“U čemu je problem? Ja nemam izjave nikakve. Sve što je policija rekla… Sve što je snimljeno je tajno i nemamo razgovora o tome. Vi snimajte koliko hoćete”, rekao je pa automobil uvezao u dvorište, zatvorio kapiju i ušao u kuću.

Medo je, kako se dozanje,  završio u karanteni azila za životinje u Dumovcu.

izvor: jutarni.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

HAOS Hrvatski branitelji zabranili Bajagi da održi koncert…

Na ovogodišnjim "Danima piva" u Karlovcu trebalo je da nastupi Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more