IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Optužnica za ubistvo Jovana Vukotića predata sudu u Istanbulu… (foto)

Optužnica na 91 stranici za ubistvo osumnjičenog vođe ”škaljarskog klana” Jovana Vukotića predata je istanbulskom sudu a okrivljeno je 16 osoba, uključujući Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, prenijeli su turski mediji.

Kako je objelodanjeno, završena je istraga javnog tužilaštva u Istanbulu povodom ubistva Vukotića. Optuženima se stavlja na teret ubistvo, formiranje kriminalne organizacije i falsifikovanje dokumenata.

Po izvještajima turskih medija, Tužilaštvo je navelo da je ubistvo Vukotića nastavak obračuna zavađenih klanova iz Crne Gore. Ističe se da su članovi organizacije, u kojoj je bio značajan broj turskih državljana, po upustvu Radoja Zvicera radili na lociranju Vukotića, te da su uspjeli da otkriju da boravi u Istanbulu.

U optužnici je navedeno da je nakon nekog vremena mafijaška grupa u Turskoj imala za cilj da organizuje napad na Vukotića koristeći svoju moć i resurse koje su imali na raspolaganju, te su u tom pravcu kontaktirali i kriminalnu organizaciju koju je predvodio Binali Camgoz.

Vukotić je ubijen 8 septembra u Istanbulu dok se vozio ka tržnom centru u Bešiktašu. Dvojica napadača na motociklima otvorili su vatru na automobil a potom pobjegli. Ispalili su ukupno pet hitaca u Vukotića.

Čitaj još:   TUGA U GORAŽDU: ZNA SE VRIJEME DŽENAZE UBIJENOG ALMIRA RAŠČIĆA...

Desetak dana kasnije, uhapšena je grupa crnogorskih i turskih državljana zbog sumnje da su odgovorni za to ubistvo. Vujotić je, s druge strane, uhapšen krajem septembra u Turskoj.

Kako prenosi “Sabah”, okrivljenima Radoju Živkoviću, Milanu Vujotiću i Zdravku Perunoviću ponovo je zatraženo produženje zatvorske kazne zbog falsifikovanja službene isprave uz obrazloženje da su koristili lažne lične karte i pasoše.

Crnogorski državljani Zdravko Perunović i Radoje Živković, koje je turska policija uhapsila zbog sumnje da su umiješani u ubistvo jednog od vođa škaljarskog klana Jovana Vukotića, poznati su odranije crnogorskim istražnim organima, ali i javnosti.

Ministarstvo pravde Crne Gore ukazalo je ranije da će tražiti od turskih vlasti izručenje Perunovića i Živkovića.

GORDANA Đurović: Stav svih ministara EU da je CRNA GORA veliko razočaranje… (foto)

Izjava ministarke vanjskih poslova Slovenije Tanje Fajon da je Crna Gora „rak Read more