IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOSNA PUNA TUGE: POZNATO VRIJEME I MJESTO DŽENAZE SALKI DŽANANOVIĆU…

Zenički privrednik Salko Džananović jučer je u poslijepodnevnim satima počinio samoubistvo pucnjem iz vatrenog oružja u svom stanu, a ova vijest okovala je Zenicu tugom.

Kako navode iz Dežurnog operativnog centra MUP- a ZDK, samoubistvo se dogodilo u ulici Sestara Ditrih na broju šest. 

Džananović je već dugo vremena bio u teškom zdravstvenom stanju uzrokovanom bolesti, a bio je jedan od najuspješnijih privrednika i uglednih Zeničana.

Salko Džananović važio je za jednog od najuspješnijih Zeničana. 

On je sa svojom porodicom 29. februara 2008. godine otvorio shopping centar Džananović, kao i hotel Zenica koji se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini.

Tada je otvoreno 1.500 novih radnih mjesta. 

Svoj posao je prvenstveno pokrenuo s prodajom banana zbog čega su simbol njegovih maloprodajnih, veleprodajnih objekata, ali i na Shopping centru Džananović bile banane. 

Hotel Zenica je redovna baza gostujućih reprezentacija koje dolaze u Zenicu tokom kvalifikacionih takmičenja u svim sportovima. Izgradnjom ovih objekata promijenio je izgled Zenice jer su se na tom mjestu godinama nakon rata nalazile ruševine započetog i nikada završenog projekta.

Čitaj još:   DONESENA PRAVOSNAŽNA PRESUDA: Holandija djelomično odgovorna za smrt 300 Srebreničana...

Stanari zgrade na adresi Sestara Ditrih 6 su u šoku, a tek rijetki su samo prokomentarisati kako se “možda ponovo i rodio jer je bio teško bolestan”, “bio je velika ljudina i gospodin”…

Dženaza-namaz bit će klanjana sutra, utorak – 10. januar, u haremu džamije Brist, čiji je vakif bio upravo Salko, u 12.40 sati, poslije podne-namaza. Iza rahmetli Džananovića ostali su supruga Azra, kćerka Sabina i sin Ajdin.

izvor: hajat.ba

Noćni vukovi: Putinovi ”ANĐELI” pružaju korijenje u regionu… (foto)

Pod krinkom kulturnog, humanitarnog ili nekog drugog rada umotanog u Read more

ŠOU PROGRAM: Srpski navijači privedeni u Melburnu zbog Putina… (foto, video) 

Novak Đoković je prošao u polufinale Australijan opena, u Melburnu Read more