IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ministar pravde Marko Kovač demantuje Vladu CG: Otišao sam u svojstvu ministra na svečanost, bila mi je čast… (foto)

MARKO Kovač i ALEKSANDAR Damjanović prisustvovali su svečanoj ceremoniji povodom 9. januara Dana Republike Srpke, u međuvremenu izazvali su reakcije javnosti, a iz Vlade su naveli da ih oni nisu delegirali za taj događaj…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 09: 01- 2023, 21: 24… Ministar pravde Marko Kovač demantuje Vladu CG: Otišao sam u svojstvu ministra na svečanost, bila mi je čast… (foto)

Ministar pravde Marko Kovač za portal Dan kazao da je prisutvovao na svečanosti povodom obilježavanja Dana Republike Srpske u svojstvu ministra, te da je poziv dobio od Milorada Dodika.

Podsjećamo, iz Vlade Crne Gore ranije su saopštili da nisu razmatrali posjetu i prisustvo ministara pravde i finansija Marka Kovača i Aleksandra Damjanovića na svečanosti u Banjaluci 8. januara povodom obilježavanja neustavnog Dana Republike Srpske.

„Povodom različitih medijskih interpretacija u vezi prisustva svečanosti povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, želim da pojasnim da sam poziv od predsjednika Milorada Dodika dobio u svojstvu ministra pravde u Vladi Crne Gore, te da sam u tom svojstvu i otišao…

Bila mi je čast da poslije 25 godina sa kolegom ministrom Aleksandrom Damjanovićem budem prvi funkcioner izvršne vlasti koji je prisustvovao svečanosti povodom obilježavanja navedenog praznika“, naglasio je on.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 15. maj 2019. godine

Kovač je podsjetio da je Republika Srpska i formalno priznata Dejtonskim sporazumom, uz garancije i saglasnost međunarodne zajednice i da i danas egzistira u tom obliku, te stoga smatra da ničim nije ugrozio ili doveo u pitanje teritorijalni integtitet BIH niti narušio prijateljske odnose sa našim susjedima.

„Tačno je da ova posjeta nije prošla uobičajenu proceduru u vidu usvajanja platforme na sjednici Vlade, kao što je i tačno da je Ustavni sud BiH osporio navedeni datum za obilježavanje, ali je takođe činjenica da se taj dan i dalje od strane vlasti Republike Srpske i stanovništva doživljava i tretira kao istorijski događaj koji treba i vrijedi obilježiti“, istakao je Kovač.

Podsjetimo, Kovač i Damjanović prisustvovali su juče svečanoj ceremoniji povodom 9. januara Dana Republike Srpke, u međuvremenu izazvali su reakcije javnosti, a iz Vlade su naveli da ih oni nisu delegirali za taj događaj.

izvor CdM.me

SARAJEVO: Predsjedništvo BiH donijelo odluku o slanju pripadnika Oružanih snaga BiH u Tursku… (foto)

Predsjedništvo BiH zadužuje Ministarstvo odbrane BiH da sagleda mogućnost doniranja Read more

Dnevni horoskop za 9. februar 2023. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more