IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOLIKO KOŠTA DVOJNO DRŽAVLJANSTVO: Mladi hrvatski policajac prešutio da je pozvan u Vojsku Srbije, dobio otkaz, momentalno ga IZBACILI iz policije… (foto)

Mladi 21- godišnji hrvatski policajac, nakon par godina službe u Policijskoj upravi Vukovarsko- srijemskoj, rješenjem od 7. novembra 2022. godine, udaljen je iz službe, a kako kažu iz policije, “teško je naštetio interesima službe i njenom ugledu”, piše Danas.hr.

VUKOVAR: Hrvatska, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 10: 01- 2023, 10: 14… KOLIKO KOŠTA DVOJNO DRŽAVLJANSTVO: Mladi hrvatski policajac prešutio da je pozvan u Vojsku Srbije, dobio otkaz, momentalno ga IZBACILI iz policije… (foto)

Policajac je, kako su potvrdili u policiji, na teritoriju Republike Srbije ostvario kontakt s pripadnicima vojske, “radi preuzimanja poziva za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, bez da je o tome obavijestio svog neposredno nadređenog rukovoditelja”. Mladi 21-godišnji policajac, neslužbeno se saznaje, ima dvojno državljanstvo, a pozvan je pismenim putem na regrutaciju i mobilizaciju u kasarnu u Sremskoj Mitrovici.

Policijski službenik je teško naštetio interesima službe i njenom ugledu, a time je dovedena u pitanje njegova dostojnost za obavljanje policijske službe– govore iz PU vukovarsko-srijemske i dodaju:

“Trenutno udaljenje iz službe, koje je realizirano još 7. novembra, bilo je nužno jer su povreda dužnosti i posljedice povrede koja mu se stavlja na teret, nespojivi sa službom koju obavlja dok traje postupak– kažu. Policijska uprava vukovarsko- srijemska danas je objavila da je ovo jedini takav slučaj dosad u Hrvatskoj.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je temeljem članka 12. Zakona o policiji rješenjem udaljila iz službe 21- godišnjeg policijskog službenika koji je raspoređen u Stanicu granične policije Tovarnik te je protiv njega pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti – kazao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

Čitaj još:   ŽELJKO KOMŠIĆ- Odbrusio Ambasadoru Rusije: "Neće biti nikakvog razgovora niti dijaloga o tome!"... (foto)

Živković je pojasnio da je 21-godišnji vukovarsko-srijemski policijski službenik na teritoriju Republike Srbije ostvario kontakt s predstavnicima Vojske Srbije preuzevši poziv za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, a da o tome nije obavijestio svog nadređenog rukovoditelja.

“Time je teško naštetio interesima službe i ugledu MUP- a, a ujedno je dovedena u pitanje i njegova dostojnost za obavljanje policijske službe”, naveo je Živković te dodao da je 21-godišnji policijski službenik udaljen iz službe 7. novembra prošle godine.

Njegovo udaljavanje iz službe bilo je nužno jer su povreda dužnosti i posljedica povrede nespojivi sa službom koju obavlja dok traje postupak, rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske te dodao da je to jedini takav slučaj na nivou MUP- a.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 12. april 2020. godine

izvor Hayat.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more