IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOLIKO KOŠTA DVOJNO DRŽAVLJANSTVO: Mladi hrvatski policajac prešutio da je pozvan u Vojsku Srbije, dobio otkaz, momentalno ga IZBACILI iz policije… (foto)

Mladi 21- godišnji hrvatski policajac, nakon par godina službe u Policijskoj upravi Vukovarsko- srijemskoj, rješenjem od 7. novembra 2022. godine, udaljen je iz službe, a kako kažu iz policije, “teško je naštetio interesima službe i njenom ugledu”, piše Danas.hr.

VUKOVAR: Hrvatska, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 10: 01- 2023, 10: 14… KOLIKO KOŠTA DVOJNO DRŽAVLJANSTVO: Mladi hrvatski policajac prešutio da je pozvan u Vojsku Srbije, dobio otkaz, momentalno ga IZBACILI iz policije… (foto)

Policajac je, kako su potvrdili u policiji, na teritoriju Republike Srbije ostvario kontakt s pripadnicima vojske, “radi preuzimanja poziva za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, bez da je o tome obavijestio svog neposredno nadređenog rukovoditelja”. Mladi 21-godišnji policajac, neslužbeno se saznaje, ima dvojno državljanstvo, a pozvan je pismenim putem na regrutaciju i mobilizaciju u kasarnu u Sremskoj Mitrovici.

Policijski službenik je teško naštetio interesima službe i njenom ugledu, a time je dovedena u pitanje njegova dostojnost za obavljanje policijske službe– govore iz PU vukovarsko-srijemske i dodaju:

“Trenutno udaljenje iz službe, koje je realizirano još 7. novembra, bilo je nužno jer su povreda dužnosti i posljedice povrede koja mu se stavlja na teret, nespojivi sa službom koju obavlja dok traje postupak– kažu. Policijska uprava vukovarsko- srijemska danas je objavila da je ovo jedini takav slučaj dosad u Hrvatskoj.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je temeljem članka 12. Zakona o policiji rješenjem udaljila iz službe 21- godišnjeg policijskog službenika koji je raspoređen u Stanicu granične policije Tovarnik te je protiv njega pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti – kazao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

Čitaj još:   MILORAD DODIK U NEMOGUĆOJ MISIJI: Traži ostavku Šefika Džaferovića, "jer je prekršio Ustav BiH" (foto, video)

Živković je pojasnio da je 21-godišnji vukovarsko-srijemski policijski službenik na teritoriju Republike Srbije ostvario kontakt s predstavnicima Vojske Srbije preuzevši poziv za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, a da o tome nije obavijestio svog nadređenog rukovoditelja.

“Time je teško naštetio interesima službe i ugledu MUP- a, a ujedno je dovedena u pitanje i njegova dostojnost za obavljanje policijske službe”, naveo je Živković te dodao da je 21-godišnji policijski službenik udaljen iz službe 7. novembra prošle godine.

Njegovo udaljavanje iz službe bilo je nužno jer su povreda dužnosti i posljedica povrede nespojivi sa službom koju obavlja dok traje postupak, rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske te dodao da je to jedini takav slučaj na nivou MUP- a.

Čitaj još:   BEOGRAD Vrištanje odjekivalo halom, gosti u panici biježali nakon upada BIJESNIH HULIGANA!

izvor Hayat.ba

VUČIĆ i DAČIĆ: Dobar sluga i loš gospodar… (foto, video)

Utisak koji trenutno lider Aleksandar Vučić ostavlja u odnosu prema Read more

SARAJEVO: Predsjedništvo BiH donijelo odluku o slanju pripadnika Oružanih snaga BiH u Tursku… (foto)

Predsjedništvo BiH zadužuje Ministarstvo odbrane BiH da sagleda mogućnost doniranja Read more

Dnevni horoskop za 9. februar 2023. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more