IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MARKO Pejović: DRITAN Abazović da se izvini BiH i pozove ministre da napuste Vladu… (foto)

“Visoki vladini zvaničnici ne mogu se prikrivati iza privatnosti”

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 10: 01- 2023, 00: 14… MARKO Pejović: DRITAN Abazović da se izvini BiH i pozove ministre da napuste Vladu… (foto)

Građanska inicijativa “21. maj” osudila je „antidemokratski i antievropski postupak Vlade Crne Gore koja se podmuklo pridružila obilježavanju nepostojećeg praznika Republike Srpske, jednog od entiteta u Bosni Hercegovini (BiH)“.

„Predsjednik Vlade Dritan Abazović odbija da građanima Crne Gore, bez obzira na njihovo političko, nacionalno ili vjersko opredjeljenje, jasno saopšti da za zvaničnu Crnu Goru 9. januar ne postoji kao Dan Repubike Srpske i da se njegova proslava u našoj zemlji neće tolerisati niti podržavati.

Predsjednik Vlade Dritan Abazović dodatno je odbio da se jasno ogradi od postupka dvojice svojih ministra iza kojih navodno ne stoji Vlada a koji su se Republike Srpske dokopali, i u njoj boravili, uz pomoć resursa koje im je na raspolaganje stavila Vlada odnosno građani Crne Gore“, istakao je član KO PG Građanske inicijative “21. maj” Marko Pejović. 

Prema njegovim riječima, ministri Aleksandar Damjanović i Marko Kovač, kao pojedinci su potpuno nepoznati i nebitni u srpskom svijetu. 

Čitaj još:   Turskoj se ne sviđa plan, da SAD, nadzire granicu sa sirijom...

„Na svečanoj akademiji tretirani su kao zvaničnici Crne Gore i zato su dobili počasna mjesta u prvom redu. Da su tamo stvarno bili kao pojedinci, shodno svojim zaslugama, stajali bi ispred zgrade u kojoj se održavala svečanost na kojoj je slavljena politika etničkog čišćenja i segregacije. Svi koji imaju i minimalno političko obrazovanje i iskustvo znaju da se visoki vladini zvaničnici ne mogu prikrivati iza privatnosti kada im je to političko zgodno“, podvukao je Pejović.

On je pozvao Abazovića da „spasi obraz Crne Gore i njen međunarodni i dobrosusjedski ugled“. 

„Pozivamo ga da se izvini zbog zabijanja Bosni i Hercegovinio noža u leđa, a dvojicu svojih ministara javno pozove da podnesu ostavke i napuste Vladu. Svako drugačije postupanje od ovog nedvosmisleno ukazuje da im je Abazović potpisao politički putni nalog za odlazak na nacionalistički i proputinovski događaj“, zaključio je Pejović.  Autor: M portal

izvor M porta.me

ĆIRO Blažević: Borim se iako znam da nemam šanse… (foto, video)

Legendarni trener Ćiro Blažević bori se sa opakom bolešću, ali Read more