IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Željko KOMŠIĆ: U BIH SE MORA POTPISATI I UGOVOR SA ISLAMSKOM ZAJEDNICOM, I TO JE BITNO ZBOG OSJEĆAJA RAVNOPRAVNOSTI… (foto, video)

U Bosni i Hercegovini, zemlji kakva jest, mora se potpisati i ugovor s Islamskom zajednicom, to je suštinski bitno zbog osjećaja ravnopravnosti – izjavio je za BIR televiziju član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić...

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 11: 01- 2023, 21: 24… Željko KOMŠIĆ: U BIH SE MORA POTPISATI I UGOVOR SA ISLAMSKOM ZAJEDNICOM, I TO JE BITNO ZBOG OSJEĆAJA RAVNOPRAVNOSTI… (foto, video)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, je kazao da potpisivanje ugovora Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini “koči HDZ i RS”. 

  • Prema mom mišljenju, potpuno je suludo, bespotrebno tako nastupati. U suštini, imamo jedan ne baš prijateljski stav tih politika prema islamu generalno u Bosni i Hercegovini. Potpisali smo ugovore s druge dvije vjerske zajednice, zašto ne bi bio potpisan i sa Islamskom zajednicom– kazao je Željko Komšić.

Kako je poznato, Komšić je u prošlom sazivu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u više navrata inicirao ovo pitanje na dnevni red.

  • To što jedan dan nalazite agrumentaciju da to ne potpišete u procedurama, to je izgovor. Država može odlučiti da potpiše takvu vrstu ugovora. Drugi put kažete da nećete da priznate ljudima pravo da idu na džumu, pravo na odijevanje. Ne smije se potezati to kako neko upražnjava vjeru. Država nije ta koja određuje, to je stvar vjere, vjerovanja – mišljenja je Komšić.
Čitaj još:   DVIJE Sestre se, udavile u hotelskom bazenu u... (foto)

Ocijenio je da ovakav odnos prema Islamskoj zajednici stvara problem, ne samo s vjerskim zajednicama, nego u cjelokupnom društvu.

  • Ako smo potpisali s drugim vjerskim zajednicma, trebamo da potpišemo ugovor i s Islamskom zajednicom, poštujući načine na koji se islam upražnjava i ispoljava. Šta je problem, ako ste dobronamjerni i ako želite mir i stabilnost– poručio je, između ostalog, Željko Komšić.

BONUS VIDEO: Željko Komšić: Ovo što rade je protiv islama…

izvor hayat.ba

ŽELJKO Komšić: Da sam na Čovićevom mjestu ne bih prijetio krvlju… (foto, video)

Kandidat koalicije Demokratska fronta- Građanski savez za Predsjedništvo BiH i Read more

Željko KOMŠIĆ: Na čelu NOGOMETNOG SAVEZA BiH trebaju biti BARBAREZ I GLAVAŠ a ne ‘INDIJANCI’ koji bi i žele da pomognu PUTINU… (foto)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić osvrnuo se večeras Read more

Čitaj još:   Željko Komšić: Milo Đukanović, uvijek više je nego, dobrodošao u BiH, "Dodik glasao protiv svoje odluke... (foto)