IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BIJELO POLJE: Upućen nalog, za hitnu odbukciju stradalog Rožajca u tunelu Lokve, utvrditi je li poginuo na licu mjesta… (foto, video)

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju naložilo je obdukciju tijela Rožajca S. K. (29) koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u tunelu Lokve na magistralnom putu Berane– Rožaje, potvrđeno iz  bjelopoljskog tužilaštva…

BIJELO POLJE: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 12: 01- 2023, 00: 24… BIJELO POLJE: Upućen nalog, za hitnu odbukciju stradalog Rožajca u tunelu Lokve, utvrditi je li poginuo na licu mjesta… (foto, video)

Portparol bjelopoljskog tužilaštva Hasan Lukač, je istakao da će obdukcija pokazati da li je Rožajac stradao na licu mjesta.

“Čeka se još uvijek nalaz vještaka medicinske struke, obducenta. To nam je ključni dokaz. S jedne strane, imamo informaciju da stradala osoba, što je i objavljeno, nije davala znake života kada je stigla Hitna pomoć.

S druge strane, imamo informaciju i da tvrdnje da je osoba tada bila živa. Da bismo utvrdili istinu i otklonili svaku sumnju, angažovan je vještak da uradi obdukciju i utvrdi istinu”, kazao je Lukač .

Istakao je da je nalog dat za hitnu obdukciju tijela, ali da to zavisi i od obima posla obducenta.

Lukač je kazao i da će biti uzete izjave od medicinskog osoblja, kao i od pripadnika policije koji su bili na licu mjesta.

Čitaj još:   MAGIJA NA BOSFORU: Risto Radunović iz slobodnjaka u 97. minutu do boda u Istanbulu... (foto i video)

“Naloženo je da se prikupe obavještanja od svih učesnika u tom događaju. Uzeće se izjave od doktorice, dva tehničara, policajaca koji su vršili uvđaj, kao i od svih lica za koje smatramo da je to potrebno radi razrješenja ove krivično- pravne situacije. Kada sve to prikupimo, a posebno nalaz vještaka, moći ćemo da damo izvještaj”, kazao je Lukač.

Na pitanje koja je procedura kada neko lice strada u udesu, Lukač objašnjava:

“Ako je lice mrtvo, ne daje znake života, pravilo je da se leš ne pomjera dok se ne izvrši uviđaj”, objašnjava Lukač.

Lukač je podsjetio da je formiran još jedan predmet o istoj saobraćajnoj nesreći. Osnovni sud u Beranama odredio je pritvor u trajanju do 30 dana za osumnjičenog C.A. iz tog grada zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

BONUS VIDEO: Udes tunel Lokve.. Berane – Rožaje

izvor analitika.me