IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMATIČNI PRIZORI IZ SPLITA: Gusti dim među kućama, vatrogasci se satima boriti protiv stihije i s buktinjom… (foto)

Na teren će doći posebno vozilo kako bi “grajferom” uklanjali sloj po sloj odbačenog otpada, jer tinja negdje usred te gomile…

SPLIT: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 12: 01- 2023, 08: 24… DRAMATIČNI PRIZORI IZ SPLITA: Gusti dim među kućama, vatrogasci se satima boriti protiv stihije i s buktinjom… (foto)

Vatrogasci se bore s plamenom, a sve zbog ilegalnog odlagališta građevinskog otpada

Trideset splitskih vatrogasaca gasi veliki požar koji je oko 2.40 sati buknuo u skladištu automobilskih guma na predjelu Dujmovača, doznaje se od vatrogasaca i policije.

Požar je izbio u skladištu u naselju Splićanima znanom kao Dujmovača. Na terenu je 30 vatrogasaca sa deset vozila iz JVP Split, DVD Split, Solin i Vranjic.

Po tko zna koji put u posljednje dvije godine – gori oko vodospreme na Visokoj u Splitu.

Vatrogasci se bore s plamenom i borit će se još najmanje par sati, a sve zbog ilegalnog odlagališta građevinskog otpada, odbačene drvene mase. Opasnost je to na koju se upozorava, ali je se i sustavno ignorira pa se svako toliko taj problem prelomi preko leđa gasitelja, piše Slobodna Dalmacjia.

Čitaj još:   ŽELI DA IZBJEGNE HAPŠENJE: MANIJAK iz Arizone NUDI 250.000 dolara za CRNOGORSKI PASOŠ!

Netko odlaže, oni gase, a oni koji bi o tome trebali brinuti – ignoriraju.

Ovoga puta će na teren doći posebno vozilo kako bi “grajferom” uklanjali sloj po sloj odbačenog otpada, jer tinja negdje usred te gomile.

– Žalosno je ovo! Kao da naši vatrogasci nemaju pametnijeg posla, a sve zbog nesavjesnih ljudi. Odlažu tu otpad, a nitko se ne pita ko će to očistit – ljut je Ivan Bikić, predsjednik GK Visoka.

Planira postaviti jasan znak zabrane odlaganja otpada, zatražio je od Grada postavljanje rasvjetnih tijela, a želio bi na tom mjestu postaviti i kameru.

izvor Jutarnji list.hr

NE PAMTI SE OVAKVA TRAGEDIJA- OTAC I SIN ZBOG KOJIH JE BOSNA ZAVIJENA U CRNO: Jeziva sudbina, saznao da mu je dijete UBIJENO U KUĆI, odmah mu pozlilo… (foto, video)

Porodicu Kaltak ova užasna sudbina zavila je u crno, a Read more

Čitaj još:   "REGION U CRVENOM", IDE STRAŠNO UPOZORENJE: Sprema se Velika oluja, EVO ŠTA NAS ČEKA...
GORDANA Đurović: Stav svih ministara EU da je CRNA GORA veliko razočaranje… (foto)

Izjava ministarke vanjskih poslova Slovenije Tanje Fajon da je Crna Gora „rak Read more