IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LEGENDA CG I SVJETSKOG RUKOMETA- Veselin Vujović: Crna Gora nema šta da izgubi u duelu sa Španijom, Iran hrabro ulazi u meč sa Čileom… (foto, video)

Legenda crnogorskog i svjetskog rukometa, Veselin Vujović, koji predvodi kao trener reprezentaciju Irana na Svjetskom prvenstvu, govorio je za RTCG o šansama svoje ekipe u premijernom meču sa Čileom. 

KRAKOV: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak, 12: 01- 2023, 17: 24… LEGENDA CG I SVJETSKOG RUKOMETA- Veselin Vujović: Crna Gora nema šta da izgubi u duelu sa Španijom, Iran hrabro ulazi u meč sa Čileom… (foto, video)

“Prvi korak na velikim takičenjima je uvijek najteži. Reprezentacija Čilea je stalni učesnik svjetskih prvenstava, za razliku od Irana. Ono što smo gledali i što smo mogli da analiziramo šanse su realne da možemo da dobijemo tu utakmicu.

To bi bio jedan veliki rezultat za Iran, prva pobjeda na svjetskim prvenstvima, možda bi nam to značilo i plasman u drugi krug, još tri utakmice i veliko iskustvo za ove igrače. Ali treba da se pripazimo, većina tih igrača Čilea igra po Španiji i Portugalu, imaju kvalitet, za razliku od Irana gdje je 19 igrača u domaćoj ligi samo jedan u njemačkoj drugoj ligi.

Nemaju toliko iskustvo, ali imaju kvalitet. Prema tome, ne plašimo se ulazimo u taj meč dosta hrabro, Iranci kao narod su takav i ja se nadam da će to pokazati na terenu”, kazao je Vujović.

Osvrnuo se i na meč naše reprezentacije sa Španijom, koja je po njemu veliki favorit, a imao je i savjet za Zorana Roganovića, našeg selektora.

Čitaj još:   CRNOGORSKI ODGOVOR: U podne pred Skupštinu zbog izmjena Zakona o... (foto)

“Španiji će faliti Gomes, ali oni su kompenzovan sastav na svim pozicijama. Ekipa koja je kolektivno možda i najjača na svjetskom prvenstvu, zato je i jedan od favorita.

Crna Gora nema šta da izgubi na tom meču. Jednim dobrim izdanjem, dobrom utakmicom oni mogu da dobiju motiv za ono što ih čeka u narednim utakmicama. Da sam na mjesto Zorana Roganovića ja bih išao da dobijem. Jer svi koji krenu dobiju nekoga mogu da dobiju, ako kreneš da izgubiš onda sigurno nećeš da dobiješ”, kazao je Vujović.

Koronavirus se ponovo “umiješao” u rukometno prvenstvo, neki igrači su dobili pozitivne rezultate, a Vujović je dao svoje mišljenje o tome. 

“Niko više ne zna o čemu se radi. Gledate Evroligu u košarci 20.000 ljudi na utakmici, Liga šampiona isto tako, odjednom sad tu nešto u rukometu. Takav je period virusa, prehlada, niko ne zna da li je korona ili nije. Nadam se da će sve da se završi dobro i normalno, da ćemo privesti kraju ovo veliko takmičenje, da ne bude nekih ružnih situacija kakvih je bilo na prethodnim takmičenjima”.

Skandinavci, uz Špance i Francuze su glavni pretedenti za medalje. 

“Dosta će vremena da prođe da se neka reprezentacija umiješa u borbi za medalju. Reprezentacije koje mogu da budu iznenađenje su Island, Egipat i Srbija, ostale reprezentacije su ti negdje. Al ovo su ipak favoriti. Oni možda neće igrati nešto spektakularno na početku turnira, ali kako god okreneš oni su uvijek u finalu. Dakle očekujem neke od tih četiri, pet reprezentacija, Skandinavci plus Španija i Fracuska dijele medalje”, kazao je Vujović.

Čitaj još:   MILO Đukanović: APEL na obavezu zaštite novinara, ali i NOVINARSTVA...

BONUS VIDEO: VESELIN VUJOVIC TIMEOUT COMPILATION

IZVOR RTCG.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more