IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KONAČNO STIGLA PRAVA ZIMA: Vrijeme koje se očekuje u narednih deset dana… (foto)

Vrijeme će do kraja sedmice biti promjenjivo pri čemu će u pojedinim dijelovima dana biti i kraćih sunčanih intervala…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 13: 01- 2023, 09: 24… KONAČNO STIGLA PRAVA ZIMA: Vrijeme koje se očekuje u narednih deset dana… (foto)

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica – 5; Drvar i Ivan- sedlo – 4; Livno i Sanski Most – 3; Banja Luka, Bihać, Bugojno, Široki Brijeg i Tuzla – 2; Doboj i Stolac – 1; Bijeljina 0; Sarajevo 1; Gradačac 2; Trebinje i Zenica 3; Mostar 5 i Neum 7 stepeni Celzijusa.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom noći na subotu u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab južnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 stepeni, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U Sarajevu oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 5 stepeni, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Temperature zraka u padu, ali i dalje nešto veće u odnosu na prosječne vrijednosti za ovo doba godine.
Jutarnje temperature zraka varirat će od -3°C do 3°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 6°C. Najviše dnevne temperature između 0°C i 6°C, na jugu zemlje do 9 stepeni.

Čitaj još:   VRIJEME DANAS, PAŽLJIVO DA BIRATE ODJEĆU I OBUĆU: Oblačno sa puno pljuskova, šta nas očekuje tokom narednih dana... (foto)

Početkom druge polovine januara 2023. godine pa sve do 23. jauara nastavit će se nestabilno vrijeme sa kišom u Hercegovini i u nižim područjima Bosne, i sa snijegom i susnježicom u planinama i pretplaninskim predjelima.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između – 5°C i 1°C u Bosni do 4°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 0°C i 5°C u Bosni do 9°C u Hercegovini.

petak, 13.01.2023. godine
Biometeorološke prilike, biće malo ugodnije u odnosu na protekli dan, pretežno zbog djelimično stabilnijeg vremena i blagog zatopljenja. Pri tome bi, izraženija naoblaka, povremeno mogla loše djelovati na raspoloženje većine populacije. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Sa noćnim satima, usljed padavina, opšta slika će se u cijeloj zemlji pogoršati, te su kod osjetljivih osoba moguće reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, kao i nesanice.

subota, 14.01.2023. godine
Opšta slika će biti relativno povoljna. Jutarnji i prijepodnevni sati prohladni, praćeni padavinama, što bi kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati jačanje tegoba. U drugom dijelu dana, uz blagi porast temperatura, ugodnije i prikladnije za boravak na otvorenom. Obzirom na vremenske prilike primjerene ovom dijelu godine, poželjno je posvetiti pažnju odijevanju. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Čitaj još:   VIC DANA: Došao Fočak u svatove, a kad je konobar vidio šta radi– uhvatio se za glavu… (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more