IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NENAD ČANAK OTVORENO: “Dodika treba tretirati kao saučesnika Adolfa Hitlera 21. vijeka”… (foto)

Postoje kružoci u BiH koji smatraju da je dan RS-a samo “politička igrica” Milorada Dodika i ostatka političke scene u manjem bh. entitetu. Šta Vi mislite, je li riječ o “političkoj igrici” ili su ovakve ceremonije opasne nacionalističke orgije, stvarna sigurnosna prijetnja, glasilo je pitanje…

NOVI SAD: Regija, Crna Hronika, vijesti, petak, 13: 01- 2023, 00: 24… NENAD ČANAK OTVORENO: “Dodika treba tretirati kao saučesnika Adolfa Hitlera 21. vijeka”… (foto)

Nenad Čanak, čovjek koji je 32 godine vodio Ligu socijaldemokrata Vojvodine, za sedmičnik Stav je govorio o političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, ali i u zemljama okruženja. Jedna od tema razgovora bilo je i obilježavanje 9. januara, nestavnog dana bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.

Postoje kružoci u BiH koji smatraju da je dan RS-a samo “politička igrica” Milorada Dodika i ostatka političke scene u manjem bh. entitetu. Šta Vi mislite, je li riječ o “političkoj igrici” ili su ovakve ceremonije opasne nacionalističke orgije, stvarna sigurnosna prijetnja, glasilo je pitanje.

Čitaj još:   BERLIN: Više osoba povrijeđeno u napadu na tržni centar, počinioci u bijegu... (foto i video)

– Vrlo je jasna namjera nalogodavaca Milorada Dodika koji sjede u Kremlju da se sigurnosna situacija u BiH podigne do tačke eksplozije jer bi se na taj način, ako dođe do konflikta u BiH, po njihovom mišljenju, skrenula pažnja s Ukrajine i ruske agresije na ovu državu.

Upravo je to suština priče. Milorad Dodik, i samo dizanje tenzija u BiH, ovoga je trenutka alat Vladimira Putina za odvraćanje pažnje od Ukrajine. Upravo zbog toga ga treba tretirati kao saučesnika Adolfa Hitlera 21. vijeka- izjavio je Čanak za Stav.

izvor (SB)

NENAD ČANAK OTVORENO: “Ozbiljno ćemo krenuti u masovne dolaske u Banjaluku na glasanje pa da vidimo” (foto, video)

Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata u emisiji na N1 televiziji komentarisao je Read more

ĆIRO Blažević: Borim se iako znam da nemam šanse… (foto, video)

Legendarni trener Ćiro Blažević bori se sa opakom bolešću, ali Read more