IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Lavovi” žele POBJEDU: Da li Vujović sprema iznenađenje svojim Crnogorcima? (foto, video)

Radović: Protiv Irana kao da je FINALE…

KRAKOV: Svijet, Sport, vijesti, subota, 14: 01- 2023, 15: 24… “Lavovi” žele POBJEDU: Da li Vujović sprema iznenađenje svojim Crnogorcima? (foto, video)

Granica između apsolutnog favorita i autsajdera je sve tanja na velikim takmičenjima. Crna Gora je, na primjer, na otvaranju Svjetskog rukometnog prvenstva (objektivno) prepustila ulogu favorita Španiji – koja je to opravdala, ali bez spektakularne igre.

,,Lavovi“ su im donekle pomogli u trijumfu od 30:25, a sebi odmogli serijom grešaka i promašaja iz idealnih situacija. Analizom meča, mada su svjesni bili situacije prije dva dana, vidjeli su da su bili blizu iznenađenja, ali zbog manjka iskustva i slabijeg snalaženja na promjenu odbrana španskog tima, propustili su šansu.

Prebrojavali su i lopte koje su nakon odbrana Nebojše Simića završavale u ruke španskih igrača, kao i broj primljenih golova iz situacija kada su napadali sa kompletnom postavom, dok je golman bio na klupi.

I to je u suštini, nešto sa čime se nose ekipe sa manje iskustva na velikim takmičenjima, što bi moglo da se promijeni već danas. ,,Lavovi“ drugi meč SP sa Iranom dočekuju iz uloge favorita. Vide šansu, ne žele i ne smiju da je ispuste.

Nema lakih bodova

– Apsolutni smo favoriti, što nije bio slučaj na prethodnim prvenstvima kada smo iz uloge autsajdera dobijali utakmice. Vrijeme je konačno da naučimo kako da napadamo iz uloge favorita i da znamo kako se te utakmice igraju. Mislim da ne treba da se zavaravamo da ćemo lako osvojiti bodove, moraćemo se dobro oznojiti. Ali, to je ono što treba da uradimo – poručio je kapiten Vasko Ševaljević.

Da imaju još puno rezervi vidjelo se na premijeri, a kapiten je siguran da će pokazati koliko i danas i u nastavku takmičenja. Poraz od Španije neće ih obeshrabriti – tvrdi Ševaljević.

– I pored poraza ostavili smo dobar utisak. Detalji su odlučili meč. Od samog starta smo bili kvalitetan rival bez obzira na nekoliko promašenih zicera i tehničkih grešaka do odmora i na probleme u odbrani od drugog poluvremena. Sada nas čekaju dva bitna meča i želimo da pobijedimo – poručio je kapiten.

Vujina ,,poslastica“

Da li Vuja sprema iznenađenje svojim Crnogorcima?

Kakav je motivator pokazao je u finišu sa Čileom kada je njegov tim bio u zaostatku tri gola…

Čitaj još:   STJUARDESA PROGANJALA PILOTA: Pravila LAŽNE PROFILE, pisala mu MJESECIMA, završila na LIJUEČENJU... (foto)

– U finišu su prelomili, što im je dodatni vjetar u leđa, ali to nas ne interesuje. Gledaćemo našu igru i daćemo sve od sebe. Moramo obratiti pažnju ko ih vodi sa klupe. Vuja će spremiti neku ,,poslasticu“ za rukometni svijet– siguran je Mirko Radović.

Očekuje se sa Iranom veći protok lopti prema krilima. Sa Španijom Radović je završio meč bez gola, a Miloš Vujović je postigao dva sa sedam metara.

– Siguran sam da ćemo u narednom meču pokazati bolju igru. Iran je borbena ekipa, kao i mi. Očekujem pobjedu i očekujem mušku borbu.

Radović je napomenio da od vraćanja nazad nema napretka, te da je poraz od Španije arhiviran.

– Izvukli smo pouke iz meča u kojem smo se do kraja držali sa Špancima. Bilo je uživanje igrati, a rezultat nije bio realan.

Od Irana kreće nabolje

Utisci nakon premijernog meča nijesu bili onakvi kakve je zamišljao Miloš Vujović.

– Španija je, ipak, odradila odličan meč i opravdala ulogu favorta. Očekivali smo da ćemo lakše davati golove sa naših spoljnih strana, međutim, Španija je odigrala odličnu odbranu ,,pet-jedan“ i odvojila bekove na nekih 15 metara, tako da smo teško dolazili do šuta. Krila nijesu dobijala dovoljan broj lopti, tako da smo bili ograničeni što se tiče napada. Oni su to iskoristili i poentirali.

Očekivao je Vujović težak premijerni meč, a od narednih očekuje znatno složniji i kompaktniji u odbrani svoj tim.

– Nijesmo mogli da pariramo velesili kao što je Španija, a nadam se da ćemo u sljedećim utakmicama napraviti bolji rezultat.

Nije ni Vujović bio na nivou ranijih izdanja, možda je uticalo i to što u klubu manje igra.

– Ne mogu ni sebi to da objasnim. Moj klub nekada donosi odluke o promjenama igrača na terenu koje su nekako neosnovane u tom momentu. Ali, neće me to koštati prvenstva jer sam se dodatno spremao. Znam da moj tim nije dovoljno dobio od mene, odnosno, onoliko koliko su očekivali, ali se nadam da će od Irana biti bolje. Na prošlom Evropskom prvenstvu nijesam otvorio dobro prvu utakmicu, a kasnije je išlo kako treba.

Kvalitet Vujovića je nesporan, šut će doći, kao i golovi iz brze igre, samo što će morati Roganović sa igračima da obrati pažnju i na isključenja. Sa Španijom su 24 minuta brojčano bili slabiji.

Čitaj još:   MEDIJI iz Hrvatske o Draganu Čoviću: Komunista pa nacionalista, Bošnjake iz logora naručivao kao ćevape... (video)

– Moraćemo od početka da igramo jako, složno i da dajemo golove sa svih pozicija. Sa Španijom su, na primjer, dva-tri igrača iznijela veliki teret. Zato i smatram da na sljedećim utakmicama golovi moraju da dolaze sa svih strana i od svih igrača– jasan je Vujović.

To što nas Vujović poznaje neće praviti razliku

Selektor Irana poznaje naš tim, a za Ševaljevića nije presudna uloga.

– Poznaje nas, kao što nas i drugi poznaju. To neće praviti razliku. Igrači će se boriti na terenu, a treneri van terena svojim taktikama. Sve ovo ne mijenja činjenicu da će biti dobar rukometni meč – jasan je kapiten ,,lavova“.

Golman Sijavoši heroj Irana

Iranci su na startu SP iznenadili Čile i upisali prvu pobjedu u istoriji ovog takmičenja. Na korak su od plasmana u narednu rundu, a prva zvijezda je golman Mohamad Sijavoši, koji je upisao 17 odbrana. Moraće naši rukometaši posebno da obrate pažnju na šuteve, jer su španskog golmana Vargasa razbranili u trenucima kada je rezultat mogao da ode u pravom smjeru.

BONUS VIDEO: Ovo je naša zemlja (igrači sa navijačima) ! Crna Gora – Grčka 33:25 rukomet

izvor iBalkan.net/ CdM.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more