IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Milica Zavetnica: Ne pada mi na pamet da se pravdam- Naša braća SRBI…

Predsjednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski oglasila se povodom sjednice Odbora za dijasporu kojoj su 13. decembra prošle godine, prisustvovali rukovodioci nekih opština iz Crne Gore, što je osudio dio javnosti u Crnoj Gori.

Đurđević Stamenkovski tvrdi da je u pitanju jedna od najvećih medijskih hajki ikad pokrenutih, a meta su predsjednici opština i skupština opština iz Crne Gore, koje su srpske vlasti ugostile u Narodnoj skupštini Srbije prije mjesec dana.

“Deo medija iz Crne Gore, uz podršku stranaka bivšeg diktatorskog režima Mila Đukanovića koje je slobodarski narod Crne Gore odbacio na izborima, reciklirali su ovu vest posle mjesec dana i na osnovu nje pokrenuli užasavajuću medijsku harangu. I kako to biva u takvim situacijama, pogazili sve medijske i profesionalne standarde.

O naslovima i komentarima protiv mene lično, koji su natopljeni nacionalnom mržnjom, a nisu izostali ni ženomrzački komentari, neću trošiti riječi. To govori o autorima, ne o meni.

Želim da istaknem da je ovaj napad očigledno motivisan namjerom da se oživi nacionalna diskriminacija iz vremena vlasti DPS, a izveden je planski i uz birano vrijeme– u sred duboke krize na Kosmetu i u Republici Srpskoj.

Zanimljivo je da napade zbog dolaska u Skupštinu Srbije, najviše forsiraju oni koji u Srbiju dolaze mnogo češće, zbog raznoraznih potreba, da bi po povratku u Crnu Goru, bacali najgore riječi o Srbiji, nazivajući je vječitim okupatorom”, navela je ona.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: BRATIĆ JE NESPOSOBNA...

Đurđević Stamenkovski sa indignacijom odbacuje sve optužbe, posebno one o “raportu”.

“Niko od naše braće nije ni meni, ni bilo kome ovamo, bilo šta “raportirao”. A više puta sam istakla da uvažavam suverenitet Crne Gore, što crnogorski mediji nisu prenijeli. Tačno je da sam kazala da nam granice neće biti prepreka za ostvarivanje ekonomske, kulturološke i političke saradnje između dvije najbliže države.

Ostajem pri tome i ne pada mi na pamet da se pravdam zbog toga što su, zamislite, Srbi razgovarali sa Srbima u sred Srbije. Na kraju, podsjetiću, da ugled jedne države narušavaju njeni predstavnici čija su imena sinonim za korupciju unutar institucija, krađu izbora, progon neistomišljenika i besprizorno bogaćenje na račun naroda.

A ovi mladi, vrijedni, uspješni ljudi su ponos Crne Gore, gradova iz kojih dolaze, kao i čitavog srpstva. Na temu “matice”, svima u Crnoj Gori koji vole Srbiju, poručujem: vrata Srbije su za vas uvijek otvorena. I ovdje se, kako kaže slogan naše stranke, uvijek možete osjećati kao svoji na svome. Živjela Crna Gora! Živjela Srbija! I kako je govorio kralj Nikola: “Živjelo naše milo srpstvo!””, zaključila je Stamenkovski.

Čitaj još:   SARAJEVO- DISCIPLINSKI POSTUPAK ZAVRŠEN: NAJSTROŽIJE MJERE za Sarajevske studentice, veličale Mladića i ratne zločine, isključene sa studija... (foto, video)

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more